murat özcan 

AK Parti’de yerel seçim startı çoktan verildi, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak adı geçen AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murat Özcan’a aday olup olmayacağı sorusunu yönelttim.

Özcan meclis üyeliği süresince bölgenin tüm sorunlarını takip ettiğini ve Odunpazarı’na hakim olduğunu dile getirerek, Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmekten onur duyacağını ancak bu aşamada kendisinin böyle bir talebi dillendirmeyeceğini söyledi. 2014 yılında Dündar Ünlü ile birlikte AK Parti yönetiminde siyasete giren Özcan, yıllardır gerek belediye meclisinde yaptığı muhalefet ile gerekse de parti içinde yürüttüğü çalışmalarla; bilgiye dayalı, ilkeli ve dürüst ve liyakat temelli bir anlayışın hakim olması için siyasette olduğunu ifade ederek, belediye başkanı adayı olarak adının geçmesinin bugüne kadar doğru şeyler yaptığını gösterdiğini anlattı.

PARTİNİ TEMAYÜLÜNE SAYGI DUYARIM

Teşkilatçı biri olduğunu ve il başkanını, vekilleri aşan bir siyaset yapmama konusuna özen gösterdiğini belirten Özcan, şunları söyledi: “1968’den beri Eskişehir’de çalışan, iş yapan biriyim, belediyeyi ilgilendiren konulara hakim, yetkin biriyim, öyle ki; bugün bir sorunla karşılaştıklarında kurum müdürleri bile beni arıyor. Adaylık konusunda kimseden çekinmiyorum, partinin genel temayülüne saygı duyarım, ama aday olmak istiyorum diye bunu lanse etmenin teşkilat kültürüne uygun olmadığın düşünüyorum.”

YETKİNLİĞİM YOKSA KABUL ETMEM

Murat Özcan'ın sözlerinin devamı şöyle: “İyi bir siyaset yapmak için hayallerim var, teşkilatta çok önemli görevlerde bulundum, paçamda bir çamur izine izin vermedim, gelinen noktada siyaseti rant için yapma anlayışı hangi partiden olursa olsun etkili olduğu zaman doğru bir siyaset yapma olanağı kalmaz. Bir kişi siyasette bir vazife alıyorsa oranın hakkını verecek yetkinliği yoksa bunu yapmamalı. Bana da bir görev verildiğinde bunu en iyi nasıl yapabilirim diye kafa yoruyorum ve bu görevi yapacak yetkinliğim yoksa kabul etmem.”