Girişte otobüsler dolusu Polis karşıladı. Ben aslında Kayserilileri bekliyordum.  Kayseri halkının yerinde olsaydım şehrine gelen misafirler farklıydı. Adalet aramak için gelmişlerdi. Adalet bir gün herkese lazım olur mantığıyla davransalardı. Karşılardım.

 

 Polis oldukça saygılı kimseyi rahatsız etmeden görevini yaptı. Daha sonra adliyenin olduğu bölgeye gittik. Yaklaşık bir kilometre yürüdük. Tüm iller pankartlarıyla alana yürüdü. Alan adliyenin hemen önüydü. Gençler solaganlarla, halaylarla bir dakika ayrılmadılar.. Daha 19 yaşında Düşlerin de özgür dünya. Alim Alim türküleri marşlarıyla yol alındı.

Ama şehirde 15 saat kaldık var olduğumuz cevrede olan pastane, cayhane, yemek salonları doldu taştı. Memnunlardı. Merakla soruyorlardı konuyu. Üzülüyorlardı.

 Küçük bir anı anlatayım. Yol trafiğe kapalıydı bende ilerde bulunan pastaneye cay içmek için gidiyordum.  O anda telefonla konuşuyordum iki metre ilerde trafik polisi vardı. Yanımdan hızla bir araba geçti. Etrafta bağırtıları duydum, öylesine baktım ki, insanlar bana bağırıyorlarmış araba çarpacakmış. Şaşkın bir şekilde polise döndüm ne oluyor dedim. Sizin gözünüzün önünde bu araba bana çarpacakmış hız yapılacak bir yer de değil dedim. Trafik polisi güldü. Abla buralı değilsiniz galiba dedi. Evet dedim. Buranın halkı işyerinin önüne park ederler arabalarını, bende bu gün etmeyin dedim bana kızdı sana çarpacaktı Allah korusun dedi. Ben de güldüm.

Yaklaşık 3 saat izledim Ali’nin duruşmasını.  Güçlü olmam gerekiyordu.. Çünkü duyduklarınız ve izlediğiniz manzara ya güç gerekliydi. Annesi Babası ve Gürkan korkmaz yüzlerinin Rengi sapsarı o yaşananların karşısında dimdikler.  Oturamayan abi Gürkan korkmazı yakından izledim onlara yürekten güçlü olmalarını diledim..

Sanıklar biz 170 boyunda birini dövdük diyorlardı. Ağlayarak salonu terk etti izleyicilerden bir genç kız. O size dev göründü çünkü o bir devdi dedi ..Hakim genç ama salonda bulunan herkese nazik davrandı. Kuralları bile nezaketli bir söylemle hatırlattı. Bunlar olumlu şeylerdi.

Çok soğuktu gece daha da soğuk oldu. Gençler etrafta Bulabildikleri odun, lastik yaktılar hep birlikte ısınmaya çalıştık.18-30 da bitecekti ama gece yaklaşık 22-30 de sonuçlandı. Açıklamaların ardından herkes otobüsüne döndü.

 Günlerdir herkes tüm ayrıntıları yazdı.  Bende bazı ayrıntıları yazmak istedim. Otobüsler yavaş yavaş hareket etti . Otobüslerin yanında  beyaz bir taksi belirdi çok süratliydi..otobüslerin  aralarına girip hızlı manevralarla adeta herkese göstermek için  elini taksiden çıkarmış , çirkin bir hareketle , araçların arasından geçti biz de olmak üzere otobüs şoförleri frenleyerek  yoluna devam etti.. neden yazdım bunları eğer o arabalarda insanlar o hareketi yapanların provokatör olduğunu anlamasalardı bakın olaya daha sonra bu gelenler yaptı olacaktı.Şu bir gerçek ki  bu tür eylemlerde böyle durumlarda çok dikkatli.