Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bakanlığın gönderdiği spor malzemelerini hak ettiği halde bazı spor kulüplerine ulaştırmadığı ortaya çıktı.

Seçim döneminde düzenlenen görkemli törende temsili olarak bazı kulüplere verilen malzemeler aylar geçmesine rağmen bazı kulüplere verilirken bazılarına ise komik gerekçeler ile verilmediği ortaya çıktı.

Gazetemize ulaşan bazı kulüp temsilcileri, “Defalarca Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne giderek sorduk, dağıtım başlamadığını söylediler. Daha sonra öğrendik ki bazı kulüpler almış. Tekrar gittiğimizde “Dağıtım yapıldı, kulüplere mesaj atıldı. Siz gelmediniz. O yüzden süre dolduğu için size veremeyeceğiz” Cevabını aldık. Ancak bize mesaj ulaşmadı. Malzeme almayan diğer kulüplerin arandığını biliyoruz. Ancak bize neden aynı hassasiyet gösterilmedi. Geçen hafta yazılı başvuruda bulunduk. Yetkililer, “Malzeme var, ancak dağıtım durduruldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan talimat verirse size verebiliriz” dediler. Bu hafta tekrar girişimde bulunduğumuz da olumsuz yanıt alıyoruz. Zor şartlarda hizmet veren kulüpler görmezden gelinmiş. Malzeme desteği için gitmeyen kurum kulüpleri özel olarak aranmış. Sadece mesajın arkasına sığınmak ne kadar doğrudur.

  Ayrıca Eskişehir’de sahalar dökülüyor. Bakım yapılması gerekiyor. Antrenman yapacak futbol sahası bulamıyoruz. Yeni saha yapılması gerekirken hiçbir çalışma yapılmıyor”diyerek dert yandılar.