Tepebaşı Belediyesi'nin ve Başkan Ataç'ın en önemli mirası Gülen Tepebaşı!

Başkan Ataç ve ekibinin vatandaşa dokunan çalışmaları mutlu ve çağdaş bir Tepebaşı profilini karşımıza çıkardı.

Vatandaşın geneli Tepebaşı'nda yaşamaktan mutlu desek yanlış olmaz herhalde. Halkın üst üste teveccühünü kazanmak kolay değildir.

Geriye doğru baktığımızda Tepebaşı hep ilklere imza atmış...

Son dönemde bu çalışmalarının sayısı bir hayli arttığını görüyoruz...

Yüzme havuzları tıklım tıklım dolu, insanlar sıraya giriyor kayıt için...

Futbol sahalarının sayısı artıyor, bu sahaların herkese neredeyse 24 saat açık olması en önemli detay benim için...

Bu tip yapılar korunması için kapalı tutulur, açılanlarda en kısa sürede harabeye döner...

Yaşam köyü, yenilenebilir enerjiye dönük yatırımlar, çocuk senfoni, eko şov ekibi, gibi birçok yatırım ve proje sayabiliriz.

Peki bu yazıyı neden mi yazdım?

Son olarak sokaklardan çöp toplayan yurttaşlarımız için ortaya konan projenin önemini anlatmak için klavye başına geçtim...

Sokaklarda çöplerden geri dönüştürülebilir atıklar için sağlıksız ve güvenliksiz ortamlarda çalışan garibanlar için bir proje hayata geçirildi. Sokak toplayıcıları için bir kooperatif kuruldu. Tepebaşı bölgesinde çöplerden para kazanmak için okulunu aksatan çocukların elleri artık kalem tutacak. Babaları daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde işlerini yürütebilecek.

Artık onlar da daha insani koşullarda yaşayabilecek. Bu ailelerin sayısı 400'ü buluyormuş. Haberin detayını link olarak bırakacağım oradan okuyabilirsiniz.

Proje o kadar önemli ki birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Müdürü Akif Atlı da toplantıya katıldı. Ve bu çalışmanın Türkiye'de diğer illerde de yapılabilmesini sağlamak için çalışacaklarını aktardı.

Kısacası Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ekibini kutlamak gerekiyor.

Diğer bir konu ise Romen vatandaşların sorunu. Her zaman söylerim, aklımın bir köşesindedir. Romen vatandaşlar ve çocuklarının rehabilite edilmesi için devletin bir proje başlatması gerektiğini dillendiririm. Romen vatandaşları da aramıza katabilirsek, toplum açısından asayiş, eğitim, sağlık ve ekonomi anlamında çok katkı sağlayacaktır. Romen vatandaşlarımız açısından bakarsak onların da hakkı olan insanca yaşamı da ellerine vermiş oluruz. İnşallah bir gün gerçekleşir.