YİNE NE ÇIKARDIN SEVİM DEMEDEN..

Önemli bir ameliyat geçirdim. Her olumsuz bir olayda hep iyi şeyler öğrenmişimdir. Annemi kaybettiğimde benim hayatımda iki sevgili dostum olmuştur hiç unutamayacağım. O iki insan her şeye rağmen benim canım olmuştur. O Acı ölümü yaşayana kadar başsağlığı için edilen telefonu mesajın anlamını bilmezdim. Her arandığımda acı dolu yüreğime adeta soğuk sular serpiliyordu ve çok mutlu oluyordum. Yaşadığım o acı günden sonra daha çok insanın acı günün de yanlarında olmak istedim.

Son yaşadığım ameliyat aniden olmuştu. Kimse duymamıştı. Ama o kadar çok sevdiklerim varmış ki her birine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizi çok seviyorum. Bu sefer de neden dargın olduğumuzu bilemediğim bir arkadaşımın geçmiş olsun telefonu beni ağlattı.

 Sağlığıma kavuşur kavuşmaz ilk çalışmam barış ve sevgi adına yol almak olacak. Bu çalışmaya herkesin katılmasını sağlayacağım. Ötekisiz olacak hep yazar söylerim bu kentin mihenk taşları var ne şekilde olursa olsun yaşamını topluma adamışları var. Bu görevi Önce onlarla başlatmak olacak. Arzum, dileğim Daha sonra biliyorum ki her taraf da dalga dalga büyüyecek bu güzellik.

Bu çalışmaya başlamadan önce kendimize dönmemiz ve kendimizle barışmamız lazım..

Barışmak lazım dostlar öncelikle kendimizle barışmak lazım. Kadını erkeği bir kere oturup kendini gözden geçririp nasıl olduğumuza bakarak barışmak lazım. Kendimizi unutup başkalarının hatalarını kusurmuş gibi gösterip yüceleceğini düşünenler kendimizle barışmamız lazım. Hepimiz özümüze bakarsak orada kötü ve kötülükler olmadığını görebiliriz. Tüm konuştuklarımızın içinde ne kadar ego nekadar kötülük varsa bunları ayıklarsak dün sevdiklerimizi bu gün düşman bilmeyiz. Yürek herkes de var ve inanınki aynı çarpar aynı güzelliktedir. Sadece onun güzel taraflarını kullanıp güzelliklerle doldurmaya çalıştığımız hiç kötülük yapamayız. O güzel yüreğin sadece sevmekle güçlendiğini anladığımız da hep sevmek sevgi dolu olmak istersiniz. ve sevdikçe sevesiniz gelir herkesi her şeyi. Bunları da düşünmek değerlendirmek için yüreğinize bakın. Hani hep derler kızgın olduğunuz da önce derin bir nefes alın sonra konuşun. Bu o anlık kendinize dönmenizi sağlayan durum, kızgınlıkla söylenen kötü sözü yada kötülüğe engel koymak için içimize dönmektir. Kimse isteyerek kötü olmaz kötülük yapamaz. Bunun alt yapısına baktığımız da kesinlikle sevgisiz yetişmiş insanlar acımasızdır. Anasız büyümüş çocuklar sevgisiz kalmıştır sevgisiz büyüyenlerde sevemezler. O insanların da elini tutup sevgiyi öğretmek gerek tabii bana ne demeden. Sevgisiz ve kendisi ile kavgalı olan topluma zararlı insandır. İnsanlara sevgiyle yaklaşıp,  sevgiyi barışı öğretmek lazım.

Sevgi dolu insanları anlamakta zorluk çekenler vardır etraf da . Sevgiyle yaklaşması bile şaşırtır onları çünkü sevgi iki kişi ile yaşanır bilirler. Hâlbuki İnanlardan başlamak üzere bu sözüm hepimize Allah sevgisi nasıl kimseyi kimseden ayırt etmeden seviyorsa bizlerde birbirimizi sevip öyle olmadıydık. Zaman geçmiş değil bu gün  kendimize böyle bir şans versek en sevmediklerimizi neden sevmediğimizi düşünsek ve düşüncenin içindeki o egoları temizlesek yani kendimizle yüzleştiğimiz de bu davranışın hepsinin için de  sadece Ego olduğunu Ego dan  kaynaklandığını göreceğiz. Ego ya neden olan durumunda yine egodan olduğunu göreceğiz. Hazırlanın dostlar sevginin barışın kenti olmak için ele ele vereceğiz hep birlikte ve berber yürüyeceğiz bu Kentin sokaklarında. Tüm eksikleri sevgiyle tamamlayacağız.

Değerini bilmeli insan ;
Bir avuç sevginin, gülümseyerek bakan bir çift gözün..
Bilmeli değerini yaşama bağlanan anlamların
Sorgusuz sualsiz hediye edilen kalplerin..
Ve dönüp bakmalı ardına bir saniyede olsa giderken
Bakmalı ardında bıraktığı kalbin yıkıntılarına..
Tutmalı gittiğinde yerlerde sürünen sevdanın ellerini
Çekmeli kendine sarmalı sinesine..
Vazgeçmeli hep daha fazlasını istemekten,
Kaldırıp atmalı gururu bir çırpıda çöpe!
Çekinmemeli özür kelimesini telaffuz etmekten..
Sığınmalı çaresiz kaldığında bir gönüle,
Vefakar olmalı onu sahiplenen limana..
Ve teşekkür etmeyi bilmeli
Onu gerçekten seven biçare yüreğe..

Alıntı.