Sandık başında vicdanlarıyla konuşacaklar. Onlar 30 Mart da cevap verecekler.

 

Berkinin ölümünden sonra yazmak istemedim. … zaman geçti neden yazıyorum yeniden bunları her insan gibi bizlerde bu olaylardan çok etkilendik. Ölüm haberini aldığım gün tek başıma çıkıp Oturma eylemine katıldım. Her ana gibi içim yandı. Akşam Yürüyüşe katıldım. İnanılmaz bir kalabalık ve tepki vardı. Önlerdeydik birkaç arkadaş. Daha yeni gelmiştik Ali İsmail’in Vurulduğu yere.Birden gözlerimiz yaşardı daha sonra nefes alamadık. İçimizden bir arkadaşımız çok kötü oldu. Yalvar yakar bir apartmana rica ettik içeri aldılar neden almıyorsunuz dediğimde apartman kapıcısı içeri girenler apartmana zarar veriyorlarmış dedi. bize öyle söylediler. İsteksiz içeri aldı arkadaşımızı..

Henüz gelmiştik beş dakika olmamıştı bunları yaşarken. Nereden atıldı gaz bilemedik bir arkadaş apartmanın üstünden dedi ama karanlıktı bir şey görmedik. Ve olaylar hemen başladı ..Yaralananlar oldu . onların durumuna bakarken daha çok içim yandı..  Telefonla ulaşmak zordu birbirimize. tüm olayları yakından gördüm. Ülkemizin bu duruma gelmesini hiç kimse istemez ama ısrarlı kışkırtıcılık ve tahrik kardeşi kardeşe düşürecek. . O buz gibi havada tüm gençler sırılsıklamdı O gün Oğlumda yaralandı. Kolu hala mosmor. Diğer yaralılar da öyledir. Birçoğu o günden sonra üşütüp hasta olmuşlardır.Bu duruma getirenler Sıcacık ortamlarda hala konuşuyorlar..

Karşıt olanların, şu soru akıllarına hiç geliyor mu diye soruyorum..Bu gençler bu duruma neden geldi. Neden bu kadar isyandalar. Ne istiyorlar hiç biri kişisel çıkar düşünmüyor. Hiç biri koltuk sevdası ve koltuk ta olanlardan bir talebi yok.. Onlar kendilerine güveniyor okuyorlar hiçbir şey yapmazsak simit satarız karnımızı doyururuz diyorlar. Biliyorlar ki binlerce Üniversite mezunları işsiz.  yine de boyun eğmiyorlar. Toplum bu duruma nasıl geldi. Sorguluyor musunuz?.

Ben yazayım Her gün bir isim takıldı.. Sürekli hakaret dolu konuşmalar, hayatın tüm alanlarına karışıldı. Çocuk doğurmaktan,tutunda  özel hayata kadar.  Gençler öldü öteki denildi.

Bu konuşmalar hakaretler devam ederken, Kendi açığınızı kendiniz deşifre ettiniz. Yolsuzluk, Hırsızlık konuları gündem oldu. Bunların hiçbirini o gençler o halk söylemedi yapmadı. Sadece yapılanları dile getirdiler haykırdılar. Üstelik onlar bir olarak bunu yaptılar. Kimseyi dışlamadan. Ama sürekli bu davranışları yapan halka hakaret ettiniz. O binler uzaydan gelmemişti. Ya da zorla alanlara çıkmamışlardı.  Onun bunun adına yapıyorlar diye..  yine isim taktınız..

  Biz bunları yakından yaşayan insanlardık. Hepimiz sahtekâr yalancı olduk. Yetmedi daha dün İzmir’de gördük kadınlara ağzına gelen çirkin laflarla saldırıldı saldırılıyor. Sırf bu davranışlarınız iktidar da kalmak içinse maalesef kalamayacaksınız. Böyle yaparak iktidarda kalınmaz. Sizleri oralara getirenler bu kadar hakareti kaldıramaz. Ben bu insanlığa güveniyorum. . Sandık başında vicdanlarıyla konuşacaklar. Onlar 30 Mart da cevap verecekler.

.