Ne olur?  Bir gün de olsa hem kendilerine, hem Evrene pozitif enerji yayarlar. Bir gün de olsa birlik beraberlik içinde sevgiyi, mutluluğu, coşkuyu paylaşırlar.

 Öyle de oldu.

 Eskişehir’de de kadınlar şiddetin her türüne hayır dediler. Her yaş gurubundan kadın vardı.  Coşkuyla dans ettiler. Belli ki günlerce çalışmışlar uyum içinde,   gösterilerini sundular.

Bir önemli ayrıntıda ben de dahil olmak üzere kadınlar alana eşleriyle gelmişlerdi. Tıpkı Gülten Seber’in sevgili eşi gibi. Her kadın eyleminde eşinin destekçisi  örnek bir çift.

 Ka-der in yıllar önce bir sloganı vardı tek kanatlı kuş uçmaz.  Güzel bir söylemdi etkili olmuştu.

 Şiddet, taciz, tecavüz, cins ayrımı olmadan tabiî ki hepimizin utanç duyacağı bir olay.

Bu utancı artık yok etmek gerekiyordu. Bu görev de kadınlara düştü.  Tüm kadınlar aynı gün utancın bitmesi için kadınca tepki verdiler.

Kent Konseyi Kadın Meclisi  ve   Ka-der   dikkat çeken bir katılım sağlamışlardı.

Diğer Kadın dernekleri boş durmamış her biri var olan üyelerini alana taşımışlar.

 Kutluyorum bu birlikteliklerin devamını diliyorum.

 Toplumsal sorunların adı ne olursa olsun, kadınların bir araya gelip her zaman bu dayanışma ve duyarlılıkla yerlerini almaları gerekir. Biz anayız, kardeşiz, bacıyız en önemlisi ise kadınız. Sorunlarımız ortak.

 Toplumun yüzde ellisiyiz. Bu güne kadar öteki leştirildik. Bundan sonra hedefimiz birlik beraberlik ve dayanışma olsun.

Bu gün kadınların büyük bir kısmı gerçek anlamda şiddetin anlamını bilen ve bir şekilde şiddete maruz kalmış kadınlardı. Benim de birkaç kadınla konuşma fırsatım oldu.

Çok eski den Eskişehir Spor Kulübünün yönetiminde tek kadın olan, Başhekim yardımcısı Dr.jalel de alandaydı o yıllar da  yapılan haksızlık ta gündeme geldi. O çok sevdiği mesleğinden ayrılışını anlattı.

 Daha sonra Ayten Kızılsu Eskişehir yerel basının ve derneklerin kendine sahip çıktığını yapılan haksızlığı dile getirirken beni yalnız bırakmadılar. Bana öteki gibi davranmadılar onun için hala devam ediyorum haklarımı aramaya ama kendim için değil bu haksızlığı dile getirişim kadın olduğum içindir. Ben bir öğretmenim. Bu haksızlık yapılırken benim öğretmen kimliğime de yapıldı. Tüm kadınlar adına yapıyorum mücadelemi. Ve sonuna kadar devam edeceğim derken kararlı olduğunu gördüm.

Kadın kendi adına yapmaz mücadelesini. Onun kadınsal içgüdüsünden dolayı her haksızlığın karşısında durur. Onun içindir ki kadınlar söz sahibi olacağı konuma getirilmiyor. Getirilse de arzu edilen oranda yerini alamıyor.  Kadın başarılı da olsa sistem bunu kabul etmiyor. Bir kriterleri yok aslında olsa hadi o kritere uyum sağlayanlar olsun diyelim. Destek olalım.

 Son olarak bugün (Şiddete Dur) sesimiz duyulmuştur.