KRAL ÇIPLAK.

Her fırsatta hatırlatmaya çalıştım.  İnsanlar kendileriyle yüzleşsin ne kadar fazla ne kadar eksik gözden geçirsin.

Son yaşanan günlerde çok samimi gözlemlerim oldu. Çok şey öğrendim çok şey için de kaygılandım üzüldüm.

 Örneğin İsmail Ali ve ailesinin günlerdir çektikleri acı içime işledi. İsmail Ali’yi ailesi anlatırken yüreğim yandı. Bunu ifade ederken karşılaştığım duygusuz insanlara tanık oldum. İsmail Ali vatan haini vatan sevmez ilan eden arkadaşımız acının rengini kıyaslarken pes artık dedim. Düne kadar kardeşlik barış gibi sözleri birlikte söylediğimizi sandığım insanların bir kısmı ne kadar farklı olabiliyormuş bunu öğrendim. Çünkü bu talebin haklı olduğunu dile getirseler yerlerinden çıkarlarından olacak kaygısı taşıdıkları için duygusuz insan oldular birden bire.

Bu yıl 2 Temmuz 1993 den beri yutkunup son yıllarda umutla belki farklı olacak Sivas olayları kınanacak, madımak oteli utanç müzesi olacak gibi beklentiler ve davanın düşmesi ile birlikte bu yıl acılar yeniden alevlendi. Canlı yayında izlediğimde madımak otelinin Çevresi 20 yıldır umutla bekleyen halk umutlarını yitirmiş bir şekilde haykırdılar. Bir olalım diri olalım diye.

En çok bu sözü önemsiyorum.  Eğer Ülkemizde bu kadar İnsan ötekileşiyorsa yüzde elli diye de bir rakam konuluyorsa önünüze o zaman yüzde elli iyi düşünmeli ve egolar bir tarafa bırakılıp birleşip bütünleşip şikâyet ettiğimiz sistemi elele verip yönetim kademelerinde yer alıp bu seçimin kazanılması gerekiyor. Çok önemli gördüğüm bir konu da seçim barajı yüzde onun altına çekilmedi. Bu durum çok daha ciddi ele alınmalı. 

Bu neden önemli biraz ona değineyim.

İsminin başına uçta(Marjinal) takılan sol. Kimse kusura bakmasın hiç ödün vermez.  Kral çıplak diyen de onlar.  Ya arkadaşlar biraz sizde alttan alın diyecek olsanız bunu kabul etmezler. Çünkü onlar aç kalabilirler, yokluk çekerler, yargılanabilirler ama asla kral çıplak demekten vazgeçmezler. Ne yapalım arkadaşlar ya kral çıplak diyeceğiz ya da çıplakmış mı diye soracağız.

Direnişi izlerken çıkardığım sonuç İktidar olunsun ama bağımsız ötekisiz bir iktidar beklentisi. Ve ne olur hepiniz bir olun bir araya gelin diye yalvaran insanlar gördüm dinledim.  Benden yazması gerisi size kalmış.