“Odunpazarı yaşatma projesi ile kentin ruhunu korudu, bölge çöküntü halindeyken yeniden yaşama döndürüldü.

35 sokakta 350 ev restore edildi. Tarihi kentler birliğinden her yıl ödül aldı. Odunpazarı bir marka oldu.

Odunpazarı evlerinin Burhan Sakallı’nın değil Eskişehir’in projesi olmasını istedik. Bunda da başarılı olduk. Projemiz dezavantajlı kesimin hayatını değiştirdi.  

Tehdit fırsata dönüştü Cam Sanatları projemiz ile Eskişehir 6,7 yıl içinde cam sanatlarının merkezi olacak.”

Bu sözler Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya ait. Burhan Sakallı ile yaptığımız söyleşinin bölümlerinden ilki Odunpazarı Yaşatma Projesi ve Cam Sanatları Merkezi projesinden aldığım ana başlıklar bunlar.

Hedeflerini ve düşüncelerini anlattı Sakallı, aslında Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi Eskişehir ve Türkiye açısından önemli bir proje Sakallı göreve gelmeden önce birçok belediye başkan adayının seçim vaadleri arasında ilk sırada yer alan bir proje olmasına karşın bir türlü hayata geçirilememişti. Kültürel ve tarihi boyutunun yanı sıra ekonomik anlamda da kente katkısı büyük oldu. Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Yıllık 400-500 milyon TL gibi bir rakamdan söz ediliyor. Sözün özü bu başarılı çalışmalar teşekkürü hak ediyor. Tabi ki Sakallı’nın başarılı başka projeleri de var, onları da zamanla sizinle paylaşacağım.

Bu yazı da nereden çıktı diyenlere bir hatırlatma: Yiğidi öldür hakkını yeme…