İyilerin yok olmasını istemiyorsanız, hep birlikte iyi olalım sanmayalım ki kötülerin zararı yalnız kendisinedir. Biliyor musunuz? ;daha önceki kötüler nice iyilerin yok olmasına sebep oldular.

                                                                                                         

Bir zamanlar, her kesin çok sevdiği iyi olma kriterlerine tam uyan mükemmel bir insan varmış. Bir gece birkaç karıncanın kendini      ısırması ile uyanmış. Can acısı ile uyanıp iyiyi kötüyü ayırt etmeden, onu ısırmayanları bile, bütün karıncaları öldürmüş.  

 

Buradan yola çıkarak bazen hak etmediğimiz davranışlarla karşılaşıyoruz. O an neden diye isyan ediyoruz. Yaşam o kadar kısa ki... Bizlere yapılanlarda, bazen istemeyerek de olsa bizim yaptıklarımızla, yüzleştiğimizde “son pişmanlık fayda etmez” diyerek arabesk takılıyoruz.   

 

Sığınacak bir dolu hazır bahanelerimizi de hep yanı başımızda saklarız. Çok sevdiğim bir dostumun sözünü baştan pek anlayamamıştım. Şöyle derdi; “Her istediğinizi elde etmek istiyorsanız, onun en kısa yolu, kendinizi yükseltmektir.” Kötülerin zannettiği gibi, başkalarını hiçbir şey yapamaz hale getirmek değil.

 

Ne çok şey var.  Öğrenecek, öğrendikçe güzelleşecek insanlık. Hakikatleri gördüğünüz zaman hızla tükenişi ile boşa geçen zamanınızı üzülerek düşüneceksiniz.

 

Çabalarımızı çoğaltmalıyız.  Ve çalışmalıyız, çalışmalıyız. İnsanlığı ve kendimizi yükseltip topyekûn yükselmeliyiz ve bir olmalıyız. Bizim bir olmaya ihtiyacımız var.

 

Bilirsiniz; (BİR)’den geldiniz, ( BİR) olacaksınız denilmiştir. Bunu düşünüp egolarımızı riyalarımızı bırakıp sevgiyle kucaklaşalım. Buna uymayanlara enerjimizi harcamayalım. Onlar oldukları yerde kalsınlar. Doğru ile yanlışın arasında set yoktur. Ama aklımız en önemli yedi uzvumuzdan birisidir.

 

Tecrübelerimizle onu besleyip geliştirip safı, yanlışı doğruyu görebiliriz. Birbirimize gerçek yardımımız, birbirimize hizmetimizdir ve doğru insanın en önemli kazancı bilgidir.

 

Bilgilerimizi insanlığın geleceği için kullanmak da insan olma özelliğidir.  Onun içindir ki insan olamayanların bilgili olması çok da yararlı olmamıştır.

 

YUNUSUMUZUM DEDİĞİ GİBİ SEVELİM SEVİLELİM, DÜNYA KİMSEYE KALMAZ...