Cehalet ortalığı karıştırıp Kenara çekilendir.

Birkaç gündür sayfalarda, haberlerde, savaş çığlıkları atılıyor. 

Konuyu değişik kaynaklardan okudum.

Şimdi barış süreci diye bir şey dillendirildi…

Lice’de Karakol  Lice’lilerin deyimiyle Kalekol  yapılmaya başlamış. Halkta madem barış süreci bunu neden yapıyorsunuz diye karşı çıkmış. Çünkü geçmiş deneyimleri ve yaşadıkları acıları biliyorlar.

Karşı çıkanlara silahla karşılık verilmiş.

 24 yaşındaki Ramazan Baran ve 50 yaşındaki Baki Akdemir adlı iki Liceli öldü. Biri kadın iki kişi yaralandı, hastanede tedavileri sürüyor. Ön otopsi tutanağına göre, Baran sırtına isabet eden iki kurşunla vurulmuş. Çok geçmedi üstünden bayrak mevzu çıktı.

 Şimdi bayrak her iki tarafında olmazsa olmazıdır.Dış saldırılara karşı bayrak savunulur. Bu vatan Türk, Kürt demeden alındı ve savunuldu. Neden böyle bir şeye gerek duyulsun ki.

Bayrak bana göre de herkese göre de kutsaldır. Söz konusu Vatansa. Buna kimsenin itirazı olmayacaktır.

Ama en küçük bir eylemde kendi vatanımızda Ellerinde bayraklarla alanlar da olanları, bende istemiyorum. Çünkü biz ülkemizde yapılan haksızlıklara karşı duyarlılık kazanılması için eylem yapıyoruz.  Bizim karşıtımız düşman değil… Bu haksızlıkları yapanlarda bizim Vatanımızda yaşayan ve bizler kadar hakkı olan insanlar. Bu durumu   karıştırmamak lazım. Yapılan hataları birlikte haykırıyorsak,  bu haksızlık ortak kaygımızsa, bunu ortaya koymalıyız. Düzeltilmesi için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Ama bayrağı elimize alıp savaşa gider gibi değil. Bayrak çok kıymetli ve gerektiğinde elbette herkes Eline alır ve yola düşer

Ama Kardeş kardeşe değil ,gerçek düşmanlık edene karşı durmak için bayrak ele alınır ve o sınıra Bayrak dikilir.  .

R. İhsan Eliaçık'.

Ne zaman devletin haksızlıklarına karşı sokaklar hareketlense ya bayrak yakılır/iner, ya camilere bir şey olur, ya Kur'an yırtılır falan... Hala anlamayacak mısınız?

Diye paylaşımda bulundu Bu çok doğru bir söz bunun altını çizmek lazım. Bizler kardeşiz Lütfen kardeşin kardeşe düşmesine izin vermeyelim… Savaşın kazananı olmaz savaşın acıları olur… Kardeş savaşını kim istiyorsa kendi gidip Savaşsın kimse kimseyi galyana getirmesin. Benim ülkeme barış, dostluk, kardeşlik yakışır. Hata eden hatasının bedelini ödesin..başka analar ağlamasın.

Bir olun birlik olalım cehalete fırsat vermeyelim. Cehalet ortalığı karıştırıp Kenara çekilenlerden  oluşur...