Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Frigya Vadisi için “Türkiye’nin en büyük açık hava müzesi haline dönüştüreceğiz” açıklamaları son derece değerli.

Yani yıllardır dile getiririz Frigya’nın turizme kazandırılması gerektiğini. Artık geri sayım başladı diye düşünüyorum. Önüne hiç birşeyin geçebileceğini düşünmüyorum.

Ancak Eskişehir bu sürecin çok gerisinde kalıyor.  Siyasi çekişmelerin kurbanı olmak üzereyiz.

Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya illeri içinde barındıran Frigya için Eskişehirli yetkililer kılını dahi kıpırdatmıyor desek yeridir.

3 ilin birlikte hareket etmesi için oluşturulan FRİGKÜM den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çekilmesi bizi geriye itti.

Afyonkarahisar ve Kütahya valilikleri ile belediyeler epeyce yol kat etti. Termal turizm, gastronomisi ve Frigya’yı bir bütün olarak kullanmaya başladılar. Yapılacak yatırımlar ile yabancı turistlerin de ilgisi çekilmeye başlayacak. Kapodokya’dan daha cazip olacak tarihi alanlar mevcut.

Eskişehir de Kızılinler’deki termal projeyi hayata geçirip Frigya ile bir bütün haline dönüştürmeli.

Peki nasıl olacak?

Belediyeler farklı partiden olduğu için topa girmiyorsa, Ak Parti teşkilatı ve Valilik bu işi üstlenmeli. Ak Parti Kültür Bakanlığı’nı devreye sokarak bir çok şeyin üstesinden gelebilir.

Aksi halde Eskişehir yine üvey evlat olarak kalacak, biz de bakacağız!