Evimin yakın olması mitingin tüm anlarını dakika, dakika izleme şansım oldu. Sabah 7-30 da başladı hazırlıklar. Bir taraftan Chp örgütü bir taraftan polis .Polisi özellikle yazacağım bu mitingde az sonra..

Saat 9 da alanda bayrağıyla gelen heyecanlı insanlar gördüm. Sanki bir kurtuluş Mitingine gelmiş gibiydiler..

Sonra kalabalıklar artmaya başladı alan çok büyük ilk anda dolacak mı derken,  Yığınlarla insanın aktığını gördüm. Alanın içi dolu idi indim aşağılara baktım ki polis barikatının etrafı da bir o kadar dolu.

Yukardan yayın yaptık biraz da yakından resim alalım derken maalesef fazla yaklaşamadım. Polislere ve Süheyl Batum’a rica ettim ama maalesef basın kartı olmayınca giremiyorsun ne kadar rica etsen de. Bu şimdilik böyle kalsın burada yazılacak çok şey var. Basından bazı arkadaşlarım evimin penceresinden resim çektiler Aramızda katılım sayısını konuştuk onlarda yazmışlardır 20-30  bin kişi rahat var dediler. Bende onların fikirlerine katıldım.

Yayın yaptıktan sonra ki yorumlar düşündürücü..  Ama oradaki coşku en yakından en uzağa kadar aynıydı. Alanları dolduranlar seyretmek için gelmemişti. Tüm güçleriyle desteklemek ve haykırmak için gelmişti..

CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun Konuşması çok içten ve sade idi. Halkın tümüne saygıyla seslendi. Gündem de olan konu halkın dilinden düşmüyor sloganlarla bağırıyorlardı.

Çiftçiler isyan ediyordu. Halk çektiği bunca sıkıntısının karşılığında ülkenin yönetiminin başında olanlara susmuyordu. Bizler sıkıntı içinde günlerimizi geçirirken onlar paraları nasıl boşaltacak bilmiyorlar diyorlardı.Bu duruma susulur mu bacım diyenleri,biz ayı zor getiriyoruz şu duruma bak diyen kadınları dinledim.. bu duruma sessiz kalınır mı bağıracağız diyorlar ve devam ediyorlardı.

Yılmaz Büyükerşen Sahneye çıktı Aşkı şehir Aşkla coştu inanın bu sevgi, emeğe olan sevgidir. Bu sevgi Eskişehir’in değişen yüzünü görenlerin sevgisidir. Yılmaz hocaya baktım o kadar haklı gurur vardı ki yüzünde sevgiyle konuştu halkıyla. Bazen hepimiz bu Halk kıymet bilmez diye serzenişler de bulunuruz ama, Haksızlık ettiğimizi düşündüm. Bu halk doğruyu, güzeli görüyor ve değerlendiriyor. Bu durum benim gelecek umutlarımı yükseltti.

Halka hizmet ve Halka güven vermek çok önemli..Onlar zamanı gelince nasıl davranacak çok iyi biliyorlar.

Eskişehir şimdiden söylemek erken mi bilmem ama 3-0 görünüyor.

Gelelim O pırıl, pırıl genç polislere. İçeri giremedim ama onların sıkıntılarını dinledim. Abla bizim haklarımızı yaz dediler. Bizim özlük haklarımız ne olacak dediler. Tabiî ki Hak denilince akan sular durur. O polislerin ÖZLÜK HAKLARI neden verilmez. Sayın başbakan benim polisim diye sahip çıkıyor görünüyorsunuz. O zaman senin polisin de hakları verilmiyorsa biz hiç senin olmadık bizlerin Hakları hiç verilmez diyorum.