Eskişehir Gündemi

Eskişehir'de tramvay ve halk otobüslerine sabah ve akşam saatlerinde binmek adeta çile...

Yine evden çıktık işe gidiyoruz...

Zar zor bindik halkın otobüsüne, tıklım tıkış...

İnsanlar bir biri üstünde...

Orta yaşlı bir kadın yanındaki ile sohbet ediyor..

Şu Suriyelilere çok kızıyorum. Bizim bir komşumuz var. Devletten 800 TL maaş alıyor, ev kiraları ödeniyor. Yemekleri geliyor. Giysileri belediyelerden geliyor. Öyle rahatlar ki giysileri bile yıkamak yerine gidip ikinci elden verilen elbiseleri alıyorlar. Giydiklerini çöpe atıyorlar.

Ekmek elden su gölden...

Ülkelerinden niye kaçıyorlar. Ben olsam elime alırım silahı savaşırım. Vatanlarını korumuyorlar. Buraya geliyorlar, ben mi yardım edeceğim. Ben de aynı durumdayım. Bir sürü borcum var. O bunları anlatırken yanındaki ve karşısındaki kadınlar da onu onaylıyor.

Ben ise, hep şunu düşünürdüm; bu misafirperver Türk halkı Suriyelilere karşı neden bu kadar duyarsız? Kadının anlattığı doğru olsa sahi, bu istisna örnek dışında çok mağdur olanlar var, sokaklarda her an görüyoruz. Bu konuşmalar sonrasında biraz daha anladım ne kadar misafirperver olduğumuzu! Aslında bu düşüncelerin oluşmasında biraz da hükümetin hatası oldu. Bazı şeyler doğru anlatılmadığı gibi, misafirlerimizi kaderleri ile baş başa bıraktı hükümet. Bir strateji geliştiremedi.

Diğer bir diyalog. 80 yaşlarında tonton bir dede. Tanımadığı yol arkadaşlarına nasihatlerde bulunuyor. "80 yaşındayım sigara içmediğim için hiç bir sağlık sorunum yok. Param da cebimde kalıyor."

Yanındaki, "Ben içiyorum. Sigara içen senin yaşına kadar yaşamaz. Doğal olarak fazla yaşamadığı için de cebinden fazla çıkmaz" deyince kalakaldım.

VURDU VE GOL...

Gelelim Eskişehir gündemine...

Eskişehirspor seçimleri...

Mesut Hoşcan ile Halil Ünal arasındaki kısa paslaşmalardan sonra Eskişehirspor kendi kalesine golü atmakla yetinecek gibi görünüyor. Nerede bu şehrin büyükleri...

Ortak bir çözüm şart.

Meydandı, yeşildi, bulvardı derken betona bürünen bir hat boyu. İşi yüklenen de kaçtı. Bakalım sonuç ne olacak...

Başka…

 Bir de isim değiştirme hastalığı ortaya çıktı. Mübarek domuz gribi gibi tehlikeli bir virüs. Yılların Ticaret Meslek Lisesi’nin ismini Ahi Evran yaptılar. Çok mu istiyorsun bu ismi. Ver o zaman yeni bir okula. Şimdi de yeni yapılacak stadyuma eskisinin isminin verilmemesi gündemde. Yani Eskişehir Atatürk Stadyumu isminin kaldırmayı planlıyorlar. Doğal olarak sosyal medya üzerinden imza kampanyaları şimdiden başladı.

 Soruyorum neyin peşindesiniz?

Vesselam... Herkesin bir gündemi var ama tepedekiler başka, halk başka yerden bakınca kargaşa, kavga, tartışma da kaçınılmaz oluyor.