Seçimler yaklaştıkça partilerde de trafik hızlandı. Aday adayı olacaklar önce tabanda nabız yokluyor. Sonra da ver elini Ankara… Bir hafta 10 gün burada çadır kurarlar artık, adaylık kapabilmek için. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekili Kazım Kurt’un performansına yetişmek mümkün değil. Bir gün Facebook sayfasına baktım 10 etkinliğe katılmış. Erman Gölet de iyi çalışıyor. Hemen hemen her gün birkaç yere gidiyor. İyi biliyorum. İki ilçe başkanı da destek veriyor. Gaye Usluer ise iki aydır ortada yok. Sadece belediye operasyonunda birkaç gün göründü, sonra ver elini parti okulu gezileri! Son üç haftada İstanbul, Ankara,  İzmir, Manisa’ya gitti Usluer. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Eskişehirli kadın kardeşlerinin yanında olmadı. Bir tarafta yoğun çalışma içinde olan örgüt, diğer tarafta basın toplantısına çağrılmadığı için basının önünde milletvekili ve il başkanını fırçalayan Parti Meclis Üyesi. Usluer’in Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için ismi geçiyor. Bu şekilde devam edip bir de aday gösterilirse Süheyl Batum gibi paraşütle inme aday olacak Usluer. Tabanın bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Bir adaylık olursa maya tutmaz.

 Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Tepebaşı için en büyük aday Vahap Ata hız kesmiyor. Tabanla birlikte mahalle gezilerini sürdürüyor. Aynı bölge için diğer güçlü aday Ahmet Yapıcı İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı yürüttüğü için çalışmalara çok fazla katılamıyor. Büyükşehir için göz kırpan Burhan Sakallı da tempoyu hiçi düşürmedi. Çok çalışıyor. Çarşamba günü sabah İstanbul’da Türk Dünyası toplantısına katılan Sakallı kan ter içinde 18.00’deki meclis toplantısına yetişti. Sonra da mahalle gezilerini sürdürdü. Kısacası Sakallı her yerde…Türkiye’ye örnek olan projelerinden ise bahsetmeye gerek yok. Herkes biliyor.

 MHP ise çok karışık. İlçe teşkilatları il yönetiminin görevden alınmasını bekliyor. Çalışmalarını o yüzden bekletiyorlar. İl Başkanı Ayhan Sezer de her gün bir yere gidiyor. Eski Vali Kadir Çalışıcı’nın Büyükşehir için ismi geçiyor. Çalışıcı’nın genel merkezden yeşil ışık almadan taşın altına elini koymayacağını biliyorum.

Üç partide şimdilik durum böyle zaman neyi gösterir, bekleyip göreceğiz.