Karışık kafalarla yazı yazmak zor.
Benim  gibilerin kafası karışık olabilir. Ama izlediğim okuduğum kadarıyla kesinlikle kafası karışık olmaması gereken kişilerin de kafası karışık.
Yaşanan sıkıntılar, sorunlar, elbette hepimizi alt üst etti. Duyduğum kadarıyla hastanelerde bulantı, baş dönmesi şikayetlerinin arttması bu durumun bir kanıtı.. Ülkemiz de uzun süredir sevgisiz söylemlerin, yaşadığımız negatif enerjilerin, ölümlerin, acıların, yoklukların, bunda fazlaca payı var.
Herkes herşeyi söyledi söylüyor. Bu insanlık dışı olayların her şekli soruldu konuşuldu.
Nasıl olur ? bu kadar kin nefret hangi inanç bu durumu yaratır.Yüzlerce masum insan ölürken. Bakın ölenler hepsi masum. Kimi görev için kimi ülkesi için kimi yapılan haksızlıklara dur demek için öldü.
Yüzlerce ölenlerin istisnaları hariç ...
 Vatan haini, yalancı, dolandırıcı değil... masum insan.. masum genç..masum yaşlı ..masum kadın..
Bu ülkede yıllardır başarılı dürüst insanlar dışlanırken bu duruma ençok inanlar karşı çıkması gerekiyordu. Ama gördüğümüz ve yaşadığımız olaylar kişisel çıkar ön planda olunca inanç bile unutuluyordu. Tıpkı çıkarları ve ben olayım kimse olmasın diyen kendini hep farklı görenler gibi..
Bize inançlar böyle öğretilmedi derken kimseye yaranamadığımız gibi. Çok bilenler ve inanmış gibi görünenler sürekli bizim gibileri uzak tutmak için karalamalar içinde ortalıkda söz sahibi makam sahibi oldular.

Tabi bunlar hala çok başarılı birşekilde yerlerini aldıklarını görüyoruz.
Kimi kime şikayet edelim!
 Kim bu ülke de gerçek vatan sevgisi insan sevgisi ve doğruluğun dürüstlüğün referansı ile yola çıkar. Ne zaman gerçek başarının; Sevgi ve doğruluktan geçtiğini anlarsa ,İşte o zaman bu ülke de gerçek başarı, gerçek kardeşlik, gerçek barış ,GERÇEK  başarı olur....