İyi bir şey yapılması yetmiyor. Onu tamamlayan unsurları da iyileştirmek ve denetlemek gerekiyor. Bu durumu kentimizin birçok bölgesinde görüyoruz. Kentimize yapılan hizmetlerin kalitesi ilk günkü gibi devam ediyor. Nasıl başarılıyor diye sormak gerektiğin de yapılan hizmetlerin uzun vadeli ve kapsamlı olması için çok tüm ince ayrıntıların da düşünüldüğü görülüyor.

Bir buçuk saatte yüksek hızlı Trenle Ankara’dan Eskişehir’e geliyorsunuz. Oh ne güzel derken tam 40 dakika taksi bekliyorsunuz. Taksi yetmiyor olabilir ama başka duraktan gelen taksileri de o bölgeye almadıklarından sizi beklemeye mahkûm ediyorlar.

Bu konuya yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum. O saatler de  gelen yolcu sayısı çoksa bunun bir önlemi alınmalı. Bu durumu iyileştirmek çokmu zor? Yaşlısı, çocuklusu, ellerinde çantalar kiminin kucağında çocuk uyumuş. Yüksek hızlı trenle gelmenin keyfi falan kalmıyor. Bu durum yeni bir durum olmadığını, Ankara’ya sık sık sağlık nedenleriyle gidip dönen yolcular söylüyor Eskişehir’e ilk defa gelenler de şaşkın böyle olmamalı diyorlar.

 Bende bu duruma dikkatinizi çekmek istiyorum. Yaşamın kolaylaşması çok değerli olan zamanın güzel verimli kullanılmasının hesapları yapılmadan geçen günlerin, saatlerin, yılların hesabını kime soracağız.

Kendimizle çok fazla hesaplaştık. Bu serzenişlerimiz duyulmuyor, duyulmuyorsa daha iyi bir şeyler yapılsın diye yönetim değişiklikleri yaptık defalarca.  Ne yazık ki biraz dikkatle baktığınız da çok büyük farklılık göremiyoruz. Eleştirdiklerimizi bizler yapıyoruz. Yetkiler verildiğinde bir süre sonra rehavete kapılıyoruz görmemiz gereken eksiklikleri göremiyoruz. Bu ülke bu kent bu insanlar iyi güzel olan her şeyi hak ediyor.