Son günlerde çokça duyduğumuz çökme olayı, Eskişehir’de bir partide yaşanıyor sanki... İYİ Parti’de son bir haftadır gelişen olaylar birilerinin partiye çökme çabası içinde olduklarını gösterir gibi…

Bilmeyenler için kısa bir özet; geçtiğimiz Cumartesi günü İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş görevinden istifa etti, bu istifanın arkasında İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun partide hakim olma çabaları olduğu dillendiriliyor.

28 Haziran günü olanlar ve olayların oluş şekli ise bu iddiaların doğru olabileceğinin kanıtı gibi... O gün ne mi oldu, onu özetleyeyim:Basın mensuplarına partide Emine Edizgil’in katılımı ile bir toplantı yapılacağı bilgisi geldi. Partiye gittiğimizde ise kimse yoktu, il yönetiminden aradığımız yetkililer böyle bir toplantıdan haberlerinin olmadığını söyledi. Sonra öğrendik ki Milletvekili Kabukçuoğlu, il yönetimine haber vermeden il başkanlığında partiye üye olmak isteyenlerle birlikte basın açıklaması yapıyormuş. Hem de oldukça kalabalık bir kitleyle; 142 kişilik bir üyelik başvurusu olmuş…

Öncelikle bir milletvekilinin il yönetimi ile neden böyle bir yarış içinde girdiğini ve partiyi bölerek, çalışan yöneticileri yok sayıp onlara haber verme gereği bile duymadan bu tür bir organizasyon yaptığını anlamak çok olanaklı değil, ama etik bir davranış olmadığı ortada.

Kabukçuoğlu’na il yönetimine neden haber vermediğini sorduk, 1 saat önce partiyi aradığını kimseye ulaşamadığını söyledi, oysa basın mensuplarına bile 1 gün öncesinden haber verilmişti. Şimdi burada doğru gitmeyen bir şeyler olduğu ortada, partideki görüntü çok ilginçti, yazımın başında çökme dememin nedeni de bu görüntü…

Oldukça kalabalık bir grup insan Kabukçuoğlu ile birlikte parti binasına doldu. Kabukçuoğlu yanındaki kalabalık ile birlikte boş binaya girerken, partiyi ele geçirmeye gelmiş gibiydi. Kalabalık il binasına çıktı, Kabukçuoğlu kendi başına adaylık başvurularını aldı, sonra da basın açıklaması yaptı.

Şimdi bu durumun iki nedeni olabilir, ilki; Kabukçuoğlu, parti yönetiminde söz sahibi olan ve çalışarak, üreterek yönetimi ile birlikte partiyi iyi bir noktaya getiren Mehmet Ektaş’ın parti içindeki ağırlığından ve sözünün geçmesinden rahatsız olmuş olabilir ve kendi istekleri yerine getirilmeyen Kabukçuoğlu yönetimde istediklerini yaptırabileceği kontrol edebileceği isimleri istiyor olabilir. Diğer bir olasılık da; Ektaş’ın bu iyi profili ilerde seçim olduğunda adaylık konusunda Kabukçuoğlu’na rakip olma ihtimali olabilir! Her iki durumda da Kabukçuoğlu kişisel hırslarına partiyi kurban ediyor demektir.

Bu açıklamada MHP’den eski Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil de Kabukçuoğlu’nun yanındaydı ve özellikle adının geçirilmesi ve ayrıca ona söz hakkı verilmesi de Kabukçuoğlu’un yeni il başkanı olarak Edizgil’i işaret ettiğini gösteriyordu, nitekim Kabukçuoğlu’nun bu konuda parti genel merkezi ile de görüşmelerde bulunduğu bilgisine de ulaştık. Edizgil, bir seçim olmadan İYİ Parti’de il başkanlığı düşünmediğini dile getirse de görüntü bunu pek doğrulamıyordu, İYİ Parti’de il başkanı kim olacak? Şimdi gelişmeleri takip edip, göreceğiz.