Bu gece Kadir gecesi Bin aydan hayırlı gece.

Neden Bin aydan hayırlı gece?  Samimi(içten)Tüm kötülüklerden arınmak, bağışlamak, yaptıklarımız için birbirimizden af dilemek, yapılan kötülüklere karşı durmak, elele verip bir olmak ve bir daha bunu tekrar etmemek benim anladığım bu. Her yıl böyle bir gün veriliyor insanlığa kendimizle yüzleşip yücelmek için.

Bu kadar güzel bir günde neden Kan kokuyor Dünya.

Neden sadece birlerinin çıkarları için masum insanlar katlediliyor. Dün Mısır. O doyumsuz İktidar olma hırsları yüzünden yüzlerce insan katledildi. Bugün ROJAVA Karşısında Nusra .Nusra’nın destekçisi kuvvetli Rojava  hiçbir desteği yok. Nusra ise acımasız bir şekilde kadın çocuk demeden saldırıyor katlediyor. Çünkü güçlü. Onları kullananlar sadece bu günü kurtarmayı düşünenler olduğunu bilmeden saldırıyor.

Güçlü olan nasıl oluyorsa böyle bir günde inanmayı falan unutup bu kadar zalim olabiliyor. Ve bunun adına inançlı deniliyor. İnanan bir karıncayı bile inçiltmez diye öğrenmiştik. Ama dikkat edin, elinde güç olan her şeyi bir anda unutuyor.

İnanmak Allahın tüm yarattıklarına saygı duymaktır. O,bu, şu, demeden İnanmak. Ben demek değildir İnanmak. Biz diyendir. Kuranı iyi okusalar dı her satırında biz denilmesi gerekliliğini anlamış olurlardı. Bu biz Tüm dünya için bizdir. Allah sadece beni yaratmadı her birimizi ayrı görevler için yarattı. Birbirimize örnek olalım örnek alalım diye. Ama biz haddimizi aşıp,  sorgulamak, kınamak, dedikodu yapmak savaşmak gibi görevlere soyunduk. Hatta daha da ileri gidip bu inanan, bu inanmayan diye ayrıştırmaya başladık. Daha da ileri gidip bu ayyaş bu Allahsız nerden bilecek bunları diye onun günahlarını hafifletip kendileri sınırsız günaha soktuklarının farkına varmadan negatifliklere boğuldular.

Tüm dert Güç olmak güçlerini kaybetmemek içindi. Hayırlarını(yardım) yaparken bile gerçekçi olamadılar. Sadece güçlerine güç katmak içindi. Eleştirenleri, uyaranları, duyamadılar ve hala duymuyorlar.

Aslında hiçbir şey için geç kalınmış değil Bu gece sadece Güzel Türkiye’de İnanan inanmayan herkes ama herkes bu acıları bu çirkinlikleri durdurabilir. Baştan sona kadar samimi olarak istensin Bu ülkede yaşayan insanlar DİRENİŞ de gösterdi nasıl bir ve beraber olunur. Sadece bunu görüp buradan yola çıkılsa bu Ülke Dünyaya dur der. Bu ülkede yaşayanlar bir olmaktan yanalar. .Yeter ki müsaade edilsin birlikten korkulmasın.