İki aday ile seçime girecek olan Eskişehirspor tarihi günlerini yaşıyor. Başkan adayı Mesut Hoşcan Dedepark’ta lansman toplantısı düzenledi. Otel doldu taştı. Önce Güven ekibi güzel hazırlanmış. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Yönetime talip olan bu grup iyi sinyaller verdi. Hoşcan cam printer ile yaptı konuşmasını. Alışılmış başkan adayları dışında bir konuşma yaptı. Başkan olursam şu futbolcuyu, bu hocayı getireceğim demedi. Kurumsallaşma adına hazırlanmış önemli bir konuşma yaptı. Şovu tercih etmedi.

“Beleşçi taraftara son vereceğiz” sözü de çok önemliydi.  Bence kavganın, staddaki küfürün en büyük nedeni bu taraftarlardır. O yüzden bu adımı ben de önemsiyorum.

 Güven kelimesi üzerine sık sık vurgu yaptı. Belki de Hoşsan, Halil Ünal’ın Alper Potuk transferinde Galatasaray ile el sıkıştıktan sonra Fenerbahçe’ye manevra yapması.  Seçim tarihini açıklamadan transfere girilmesi. Takımın borcunun açıklanmaması. Seçim tarihinin belirlenmemesi. Takımda 8 futbolcunun alacakları için TFF’ye başvurduğu haberlerine açıklık getirilmemesi gibi konuları hatırlatmak istedi.

Halil Ünal’ın başkanlığını yaptığı Eskişehirspor geçen yıl başarılı oldu. Ancak takım aynı başarıyı bu yıl gösteremedi. Sportif başarının yanında kurumsallaşma adına hiçbir şey yapılmadı. Taşıma suyla değirmen döndürmeye devam ediliyor. Yalnız  Halil Ünal ve ekibinin tecrübesini de unutmamak gerek. Bazen projeden, konuşmadan çok tecrübe daha çok önem kazana biliyor. Bu kurtlar sofrasında bu iki konudan hangisinin daha önemli olduğunu yaşayarak görebiliriz. Ayrıca Halil Ünal ve ekibinin sessizliği kulislerde çok merak ediliyor. Hatta Ünal’ın aday olmayacağı da dillendiriliyor. Yönetimi oluşturamadığı, futbolcuların borçlarını ödeyemediği için sor durumda olduğu kesin. Ancak dedik ya Halil Ünal milletvekili seçimi hariç girdiği bütün seçimleri kazandı.

Sonuç ne olur bekleyip göreceğiz kazanan Eskişehirspor olsun…