Güdülenme ve motivasyon(isteklendirme) bir mucizedir. Çünkü başarmamıza yardım eder. Amaçlarınızı gerçekleştirmenizi sağlar ve sorunlarımızı aşmanız da anahtardır. Bu anahtar ise mutlu sevgi dolu insanların oluşmasını sağlamak ta gizlidir.

Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki yaşam başlı başına bir amaçtır.  Söz konusu olan insan yaşamıysa insanı da aynı boyut ta ele almamız gerek.

Evet, İnsan olmak başlı başına bir amaçtır. Elbette ki toplumsal yaşam müşterektir. Ama bunun anlamı başkaları için kendi hayatımızdan ve ideallerimizden vazgeçmek demek değildir. Öncelikle kendi hayatımızı düzenlemek ve daha sonra toplumsal mutluluğu amaç edinmek önemlidir.  Ama ne hikmetse hep ben hep biz mutlu olalım mantığı ile öteki unutuluyor.

Öncelikle Yönetim kademelerine gelenler çok çabuk unutuyorlar geçmişi. Tüm güçleriyle kendilerini ve efratlarının mutluluğunu arttırıyorlar. Yeniden görev almak gibi bir durumda unuttuğu toplumlar akla geliyor.en çok söyledikleri cümle  ise bizler yönetime gelirsek, hepinizin refahı ve mutluluğu,için çalışacağız diyorlar. Bu sözler yönetim kademelerinde görev alınca tekrar unutuluyor.

Mutlu insan sevgi doludur.Sevgi  duygusu sağlıklı olmak için olmazsa olmazdır.; öfke ise her zaman tehlikeli ve zararlıdır. İnsanlar bir işi sevgiyle yaparlarsa sonuç her zaman olumlu ve başarılı olur. Bu kavram defalarca denenmiş başarılı sonuçlar alınmıştır.

Mutluluğu, sevgiyi unutturmak için günümüz de güç ve statü ile mutluluk  oluşacakmış düşüncesi yaygınlaşıyor..  Bu yanlış bir algıdır.  Bu algının yerleşmesini isteyenler bir gün kendilerinin de mutsuz olacağını göreceklerdir.

Toplumsal mutluluğun artması birlik beraberliğin çoğalması demektir. Mutluluk sevgiyi besler, sevgi ise başarılı olmaya yol açar. Ne yazık ki bir güç, toplumun, mutlu, başarılı olmasını istemiyor. Aslında en büyük sorun burada düğümleniyor.

 

Mutlu, başarılı sevgi dolu insanların olmasını sağlayalım. Ben demeden biz olalım bizim mutluluğumuzu sevgimizi çoğaltalım. Bunu başardığımız da her şey çok güzel olacak.