Milli Eğitim Bakanlığı nere, Kültür ve Turizm Bakanlığı nere...
 
Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görevlendirildi. Avcı'nın milli eğitim bakanlığı süresince yaptıklarına teşekkür eden de var, onu eleştiren de... Eğitim sistemini baştan aşağı değiştiren 4+4+4 sisteminin baş mimarıydı Nabi Avcı...
 
Milli Eğitim, AK Parti hükümetinin en fazla bakan değiştirdiği kurum aslında. Bir türlü dikiş tutturulamadı. En sorunlu kurumların başında geliyor. Şimdi de eğitimin başına hukuk ve denizcilik üzerine eğitim almış İsmet Yılmaz getirildi. Kısacası Milli Eğitim'de kaos devam ediyor, zaman ilerledikçe daha çok sorunu hep birlikte yaşayarak göreceğimizi düşünüyorum, ama bunu bir kenara bırakıp bu yeni atamaları Eskişehir ve Kültür Bakanlığı üzerinden değerlendireceğim.
 
Eskişehir'in yıllardır kabuğunu bir türlü kıramadığından bahsettik, yazdık çizdik. Şimdi elimize Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan sonra bir fırsat geçti. Bunu Eskişehir'in ileri gelenlerinin iyi kullanması ile şehrin koşmaya başlayacağını düşünüyorum. Siyasi rant düşünülmeden herkes taşın altına elini koyarak, kültür ve turizm adına beklenen önemli projelerin hayata geçirilmesi için bakan Avcı ile birlikte hareket etmeli.
 
Sağlık turizminin termal yeraltı kaynaklar ile canlandırılması...
Termal turizm için Eskişehir'i uçuracak olan Kızıl İnler...
Şehrin göbeğinde boşa akan sıcak sular...
İlçelerdeki tarihi dokuların canlandırılması…
Han yeraltı şehri...
Frigya...
Seyit Battalgazi Külliyesi...
Devrim Otomobilleri...
Odunpazarı Evleri...
Lületaşı...
Alpu gümüş işlemeciliği...
Bu başlıkları arttırabiliriz, kültür ve turizmi içine alan daha bir çok konuyu sıralamak mümkün…
Milli Eğitim Bakanlığı nere, Kültür ve Turizm Bakanlığı nere...
Demeyin, Bakan Avcı bu eleştiriye 43 yıl önce memuriyete kültürde başlamıştım diyerek cevap veriyor çünkü. Hayırlısı diyelim, ancak sayın Avcı Eskişehir artık sizden daha çok şey bekliyor.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif