Su boyu derler Eskişehirliler.
Orada bulunan kafelerde oturanlar bilirler Porsuğun kenarı tertemiz çiçekler içinde arada gondollar geçer coşku içinde botlar geçer, her kafe de kendi halinde sohbetler kahveler içilir keyifle.Birçoğumuz bu kente yaşamak çok keyifli demekten kendinizi alamazsınız. Kimse kimseyi rahatsız etmez. Bir kültürdür kafeler de oturmak.
Bu güzel ortamları bozmak için adeta çaba gösterenler de var. Tanık olduğum olaylardan bahsedeceğim.
Birçoğunuz duymuşsunuzdur. Daha bir ay önce 5 kişi silahlı saldırı da yaralandı. Hem de kentin en güzel caddesinde.  
Daha dün olan bir olaydan bahsedeceğim bizlerin kanı dondu güpegündüz bu güzel kentimizde yaşanan akıl almaz bir olaydan.
Su boyunda oturuyoruz. Karşı taraf da bir kişi telefonla konuşuyor.
İlk anda bağırışlarına olabilir diyorsunuz. Ama bu konuşma abartısız 15-20 Dakika sürüyor ve ağza alınmayacak küfürler ediliyor. Kimse ses çıkarmıyor ama o çılgınca bağırış küfür,tehditler sürüyor. Çok yakınında olan kafeler bile sessiz izlemek zorunda kalıyor. Ama artık bir kişi dayanamayıp bağırıyor yeter be kardeşim biz bu sözleri duymak zorunda mıyız yeter diyor.  Ama o telefonda tehditler yağdıran zat. Anında yeter diyen İnsana dönüp aynı küfürleri ve bağırışları ona yöneltiyor.
Yeter diyen bey sus be diyor ve olan oluyor. O telefonla konuşan silahı çekip koşarak köprüyü de geçip geliyor. Tam o anda bu durumu izleyen birkaç kişi 155 i arıyor. Yer bildiriyor, durumu bildiriyor. Ama adam gelip yaptığı saygısızlığa rağmen yeter diyen adamı bulmaya çalışıyor. Kafeler de çalışanlar yalvar yakar tutup etme yapma diye uzaklaştırmaya çalışıyorlar ama tehditler ediyor küfürler ediyor hala polis geldiğin de uzaklaştırılmıştı. Polis aramaya başladı..sonu ne oldu bilmiyorum.
Neler oldu bu insanlara bu kadar acımasız bu kadar cahil.Bu türler bu  kente yakışmıyor.Ne yapılabilir nasıl önlem alınır bu cehalete hep birlikte çözümler aranmalı. 
Eskişehir uygar bir şehir ama kadın cinayetleri tüm Türkiye’m de olduğu gibi Eskişehir de geri kalmıyor .. Tuğba'nın davasını izlemeye gidiyorum ikincisi oldu bugün. Kadın dernekleri Ayşe Arma’nın köşesini takip edenler, Tuğba’nın arkadaşları Adliye de Tuğba’yı yalnız bırakmıyorlar. Tuğba'nın yaşadıklarına  dinlerken dayanamıyorsunuz..
21Ekim de Yine adliyede olacak kadınlar. TUĞBA ölmedi. Yavrusu için yaşamak istedi.Umarım bir ilk olur bu durum .Hakkettiği ceza verilir. Avukatlarının dediği gibi Türk Adaletine güveniyoruz.