“Odunpazarı Belediyesi’nin bir önceki toplantısında Başkanı Burhan Sakallı’ya borçlanma yetkisi verilmesi konusu komisyona gönderilmişti. Son yapılan toplantıda ise görüşülmesi bekleniyordu ancak konunun gündeme alınmaması CHP’li üyelerin de tepkisine neden oldu. Üyeler, “Borçlanma yetkisinin verilmesinin yanlış olduğuna dair bir hazırlık yapmıştık neden ötelendiniz? Diye sordular. Sakallı ise, “Siz tahmin edin” cevabını verdi.

Aslında konunun gündeme alınmamasının altında bu çok kritik oylama öncesi Serpil Atakan’ın gelmemesi yatıyor. Zira Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya 47 milyon TL’lik borçlanma yetkinsinin verilebilmesi için mevcut tam üye sayısının salt çoğunluğu gerekiyor.  Serpil Atakan gelmediği için bu çoğunluk sağlanamadı ve AKP grubu son dakika hamlesi ile bu kritik oylamayı sonraya bıraktı.”

Dün bu haberi servis etmiştik okuyucularımıza. Odunpazarı Belediyesi 47 milyonluk borçlanmayı Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanacak. Rakam büyük. Belediyenin 50 milyon TL borcu var. Bütçesinin 140 milyon TL olan bir belediyede bu borçlanmayı göz önüne aldığınızda işlerinin zor olduğu ortaya çıkmaz mı? Elbette belediye borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Tabiki bunlar seçim yatırımı. Seçimler öncesi son bir hamle yapılacak. Seçim sonrası vatandaşı düşünen yok.