Seçim sonuçları Eskişehir’de hiç şaşırtmadı kimseyi Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı belediye başkanımız Ahmet Ataç bu kente verdikleri emeğin karşılığını her şeye rağmen aldılar. Odunpazarı belediye başkanımız olan Kazım Kurt ise CHP nin emektarı olarak Hak ettiği oyu aldı. Çok yakıştı Eskişehir’e bu birliktelik. Yolları açık olsun.  Seçim günü birçok gönüllü olan arkadaşlarım gibi bende bir okulda gönüllü görev aldım.. Bu konuda çok şey yazıp paylaştık. En çok acıtan olay elektriklerin kesilmesi ve yıllar önce yaşadığım o oy çalma olaylarını yeniden tanık olmamdı. Elektrikler kesildi denildiği anda ellerimin uyuştuğunu hissettim ve geçmiş deneyimim paniği içinde tüm dostlarımı arayıp bilgilendirdim. Çünkü oylar bana göre beklentimin üstünde çıkıyor ve her sandık da birinci parti CHP oluyordu. Sürekli telefonlaşıyorduk arkadaşlarla..

Sonuç belli idi.  Hayırlı olsun Eskişehir’e .. Seçim süresi başladığı günden beri benim hatırladığım Jale Nur Süllü’nün sevgili annesi vefat etti. Ardından Kazım Kurt’un amcası vefat etti. Kısa süre sonra Kazım Kurt sevgili annesini kaybetti. Tüm bunlara rağmen her iki arkadaşımız canla başla çalıştı acılarını özlemlerini yüreklerine gömerek. Gece gündüz durmadan dinlenmeden ve siyasetin en saygın tavrıyla çalıştı başkanlarımız. Hiçbir negatif söz duymadım katıldığım toplantılarında. Sürekli birlik beraberlik ve sevgiden projelerinden söz ettiler. Eskişehir’e yakışır bir üslupla konuştular oy istediler. Bu tavır özlenen siyasetin tavrıdır. Halk sevgiyi barışı özledi ve o özlemlerinin de cevabını da oylarıyla  Belirlediler.

Son konum ise Gaye Usluer’in sevgili eşi dr. Mustafa Usluer ve aynı gün ve aynı Camide yan yana gelen Sabiha Şener hanımın cenazeleri idi. Sabiha Şener 86 yaşında dr. Mustafa Usluer 61 yaşında her ikisinin de yolları ışık olsun. Yoğun bir katılım vardı Cenazede. Dikkatimi çeken konu ise toplum olarak ölüme saygı duyarız. Tanısın tanımasın camiden çıkan herkes cenaze namazına katılır öyle yolcu ederler gidenleri. Dr Mustafa Usluerin sevenleri, çok üzgün. Sabiha hanımı sordum o güzel torunlarının cenaze başındaki nöbetinden ve çevresinden onun ve ailesinin de çok sevildiğini duydum. İki sevgi insanı aynı anda terk ettiler dünyayı.. Dünya’yı terk ederken belki başka koşullarda yan yana gelmeyecek insanları yan yana getirerek gittiler bu durum beni çok etkiledi. Bazen ölümlü olduğumuzu hatırlamak gerek diye düşünüyorum. Ve Gaye hanıma da buradan sabırlar diliyorum..