Ötekileştirmeden yana olmayanlar, birlik beraberliği sağlamak isteyenler, kadın yâda erkek olsun her âlândan dışlanıyor. Halbuki kadınlar yada erkekler, hiza önderleri olumlu tavırlar içinde… Yönetenlerden daha samimi ve uzlaştırıcı olmak istemelerine rağmen ne hikmetse hep dışarda tutuluyor dikkate alınmıyorlar.

Örneğin yönetim kademelerine baktığınız da adeta kavgacı kişiler daha rağbet görüyor.

 Ne olursa olsun negatif kişilikler sevgisiz ve başarısız olurlar. Devlet dairelerinde suratı asık muhataplarını azarlayan birçok insanın terfi ettirildiğine tanık olmuşuzdur.

Ya da görev aldığı alanın ciddiyetini anlamayan ağ babaları gibi oturan ve hatta her fırsatta yalan söyleyenler özellikle  yer bulmuşlardır.

Bu sadece kurumlarda değil. Siyasi partilerde de aynı .. Parti yapısı genel başkanına baktığında saygı duyarsınız ama içlerinde öyleleri var ki, yüzlerce üyeyi canından bezdirmiş ve kaçırmış olanlar, parti kademelerinde yönetim kurullarında yer almıştır. O yâda bu hepsi aynı. Sonra da neden kimse görev almıyor diye yakınırlar.

Çağın değiştiğinin farkında olmayanlar hala yönetimi kavga ve negatiflerle yönetmenin hüner olduğunu düşünüyorlar. Güler yüzlü bilgili donanımlı  pozitif olmanın kim zararını gördü..

Bu tür insanları dışlayın diye yazmıyorum. Onlarda olsun ama lütfen eğitime alın insan olmanın kriterleri ne varsa hepsini öğretin. Öğrensinler ki her kademede daha çok başarılı ve örnek olsunlar.

Kim iyi bir şey yapıyorsa takdir edin.

Yeter artık herkes kendisine ayna tutsun. Çıkar uğruna iyi şeyleri görmezden gelip ötekileştirmeyin…