İnsan ana rahmine düşmeye görsün O yaşadığı müddetçe ne yiyip içeceği tayin ediliyor. Öyle ki doğar doğmaz kucağına verildiği annesinin ne yiyip te ona süt olacak besinler bile tayin ediliyor. 
Öyle mükemmel bir organizasyon ki organizasyon kelimesi yanında hiç kalır. Düşünün bir kere dünya denen bu gezegen ve içindeki nebatat, hayvanat hep insana tahsisli. İnsan denilen mükemmel fabrika siz isteseniz de istemeseniz de çalışıyor emir veremediğiniz organlarınız, hakim olamadığımız bir işleyiş. 
Kendi vücudumuz gibi bu kainat zerre den kürreye insanoğlunun hakim olamadığı bir düzen içinde milyarlarca yıl dönüp duruyor. 
Zaman burada hızlı aksa da yer küre dışında başka başka evrenler her gün İnsanı büyüleyici buluşlarla sarsıyor. 
Yine düşünmenizi istiyorum, kendimden örnek vererek. Hiç aklımın ucundan bile geçmeyen bir Tunus seyahati. Öyle bir gelişti, bir anda kendimi Hammamet'te bir otelde buldum. Otelin yemeklerini yerken hep şu aklıma gelmişti. Burada yetişen buğdaydan yapılan ekmek, buranın tavuğu ve hatta o tavuğun yumurtası bana tahsisliydi ve benim rızkım oradaydı ve ben de gittim yedim. Beni oraya götüren sebepler manzumesi ise vesile. Aslinda durum bu kadar basit. Bu düzeni tasarlayan yüce uygulayıcı bunu böyle kararlamış. Ol dedi ve oldu. 


Rızk Allah’tandı, biz kuldan sandık,
Hüsnü zan uzaktı hep sui zandık, 
Nice nice insanlar bize kul olsun,
Yüce yüce dağlar önümüzde kum olsun,
Dikenli, taşlı yollar otoban olsun istedik.
İstediği gibi olanlarda oldu, olmayanlarda,
Olan ahirete odun taşıdı, olmayan su, 
Rızk Allah’tandı azık dünyadan doğrusu
04.05.2023 Abdullah TURHAN 
Bir köleye köle olmadığını anlatmak ile özgür bir halka özgürlüğü tasvir etmek dünyanın en zor işi olsa gerek. Özgürlük kolay gelmez, kölelik ve vesayeti kaldırmak özgür fakat bunun farkında olmayan insanlara zor gelir. Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter de bir Milletin uyanışı adına can veren pervaneler var. Hala uyanmayanlar ya derin uykudalar ya da tilki uykusundalar.