Eskişehirspor’u yakından takip ettiğim için belki olayın boyutunu herkesten daha çok bildiğimi tahmin ediyorum. Eskişehirspor’un şu ortamda gerekli müdahaleler yapılmaz ise sezon beklemeden 1 ay içinde küme düşmesi kesinleşir...

Durum bu kadar vahim…

Yazıyı fazla uzatmayacağım…

Herkese sorsan Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesini, yapılması gerekenleri hemen sıralar, ama iş uygulamaya gelince başarı yakalanamaz.

Eskişehirspor’un son 15-20 yılına baktığımızda asıl sorunun parasal değil, yönetimsel olduğunu görmek mümkün.

Eskişehir’in mülki amiri sayın Vali Özdemir Çakacak’a çağrıda bulunmadan önce bir iki kelime ile Eskişehirspor’un Eskişehir ve Eskişehirliler için neyi ifade ettiğini anlatmak istiyorum.

Eskişehirspor Eskişehirlilerin ve Eskişehir’in her şeyidir. O yüzden bu takım yüz üstü bırakılamaz.

Reçete çok basit.

Sayın Valim bu takımın kurtuluş reçetesi sizdedir.

Kentin her kesimini içine alacak, işi bilen, güven veren bir yönetim oluşturmanız şart olmuştur.

Bu yönetim kimleri içine alacak…

Valilik, emniyet, milli eğitim, üniversiteler, ESO, ETO, Borsa, Esnaf odaları, sendikalar, belediyelerin temsilcilerinin olduğu şehri arkasına alabilecek bir yönetim acilen oluşturulmalı.

Güven veren bir yönetim kolaylıkla kaynak bulacaktır.

Yönetim dışında bir de danışma kurulu oluşturulmalı. Yönetime tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini paylaşacak isimlerden oluşmalı.

Sayın valim, herkesin bir yere çektiği Eskişehir’de birlik ve beraberlik Eskişehirspor’dan başlamalı ki kent gelişimini sürdürsün.

İkinci aşamada ise kentin diğer sorunlarının çözümü için tüm siyasilerin ortak masada toplanma vakti gelmiştir. Artık Eskişehir kaybetmesin. Kentin ağabeyi olarak sizden harekete geçmenizi rica ediyorum…