Porsuk Edebiyat - Kültür Evi etkinliklerinden olan '' Kent Sanatçısını Tanıyor '' programı Eskişehir’de Şiir alanında yer almış sanatçılarının tanıtımında bulundum.
Sunumu Mehmet Sadık Bozkurt yaptığı dinleti Eskişehir’in Eski valisi Kadir Çalışıcı’nın katkısı ile Şiir gecesi Şiir evi Şiir kardeşliği sürüyor.
4 Şubat Saat 18-30 da Eskişehir’de sanat ve yazarlık hayatına başlayan sevgili İkbal Kaynar da konuktu. Gecenin emekçi eşlikçisi ise Erol Aykam’dı.
Şaiirler Derneği başkanı İbrahim Sağırın da şiirlerini okuduğu gecede, Eski vali Kadir Çalışıcı, Funda Aytüre, ve Birçok Şair şiirler okudu. İsmail Gül’ün Tüm arkadaşları adına şiirinden bir bölüm paylaşmak istiyorum.
Uykum Firar etti yine dün gece yazdım-sözleri eledim süzdüm de yazdım
-Düşündüm taşındım inceden ince- Dertleri sıraya dizdim de yazdım.
Kimselere gönül koymayacaktım
-Kendi söküğümü yamayacaktım
-Derdimi nadana demeyecektim
- Ahdi peymanımı bozdum da yazdım
Neyleyim o dostu, halden bilmeyen
- Dar günde derdime derman olmayan
- Ben beni bileli bana gülmeyen
- Feleğe gücendim, kızdım da yazdım.(İsmail Gül)
Bu anlamlı şiirleri her pazartesi dinleyebilirsiniz.
İkbal’in dinletisinde dostları da yalnız bırakmadı. Vefalı İkbal Eskişehir’i hiç unutmaz arada gelir bizi güzel şiirleri ve türküleriyle doyurur ve her geldiğinde bir bestesine, türküsüne klip çeker.  
İkbal Eskişehir’e olan özlemlerini türkülerle, şiirlerle, klipleriyle, Eskişehir’in tanıtımına katkı sağlayarak  giderir. 
Şiir gecesinde herkes kendi yüreğinin sesi idi. farklı temaları şiirlerinde dile getiren şairler sanatın verdiği o, hümanist duruş, sevgi, saygı, içten ve özdendi. Sanatın içinde var olanlar, hep böyle güzel olur. Onların sevgisi, kavgası şiirlerle dile gelir. Sanatçı kendinden daha çok toplumu görür onu yaşar.  Şiir geceleri böyle güzeldir. Şiir dolu günler dileğiyle.