Sivrihisar’daki İYİ parti İlçe Başkanı ile müezzin arasındaki kavga ülke genelinde yankı uyandırdı. Olay birçok yaygın basın organında yayınlandı.

Kim haklı kim haksız buna yargı karar verecek. Ancak sonrasında yaşananlar olayı kaşımak, büyütmek ve farklı noktalara çekmek anlamında rahatsız edici boyutlara ulaştı.

Önce görüntülere göre evinde saldırıya maruz kalan İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, açıklamalarda bulundu, sonra İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ilçeye kadar giderek Taşel’e sahip çıktı olayın siyasi olduğuna dikkat çekmeye çalıştı.  Ancak bunu yaparken kantarın topuzunu da kaçırdı. Bir kabadayı edasında ilerisini gerisini düşünmeden “Ben buradayım. Yiyorsa gelsin. Yani cesareti varsa, yüreği yetiyorsa, yüreği yiyorsa gelsin.” açıklamasında bulundu. 

Tam ortalık durulacak derken, tekrardan alevlendi. 

Bu açıklamalar sonrasında Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi de ilçeye giderek Akşener için suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Olayın muhatapları karşılıklı oturuyor. Hala zaman zaman tartıştıklarını, laf dalaşına girdiklerini duyuyorum.

Olay sonrasında müezzin beni aramış, olayı anlatmıştı, o zaman da yaşananlar nedeniyle oldukça sinirliydi, konuşmasından biraz fevri biri olduğuna kanaat getirmiştim.

Şimdi bu kavganın üstüne yaşananlar, olayı daha da büyütüyor, bu durum en ufak bir kıvılcım sonrası ikili arasında geri dönülemeyecek şeyler yaşanmasına neden olabilir, bunu hiç kimse istemez.

Siyasi bir tarafı olan olay nedeniyle farklı gruplar harekete geçebilir. O yüzden daha vahim olaylar ile karşılaşmamak için artık tarafların ve destekçilerinin durması ve sağduyulu davranması gerekiyor!