Sadece Eskişehir için son günlerde neler oluyor şöyle bir bakalım.

İstesek de istemesekte siyasi partiler yönetimlere talip olmak için birbirlerinin eksiklerini fazlalarını halkın adına eleştirmek, düzeltmek yerine iç kavgalar yüzünden halk unutuluyor.

Halkın bildiği ve sürekli gündemde olan siyasi partilerden söz ediyorum. O kadar sıkıntı içindeler ki halk ve sorunları hiç gündemlerinde değil.

Birkaç gün Ak parti yönetimlerin de olan istifalar konuşuldu. O görevden alındı bu göreve getirildi.

Ardından Mhp ilçe yönetimleri aynı sıkıntıyı yaşadı o alındı bu getirildi.

Şimdi Chp o alındı bu getirildi o alınacak bu düştü..

Farkında mısınız siyasi partiler 10 gün sonra 2015 ve seçimlere çok az kaldı.

Siz hala bir türlü yerleşemediniz.

 Bu arada halk ne çekiyor göremediniz. Havalar soğudu biliyor musunuz.? Doğalgaz bu ay yüklü miktarda geldi. Elektrik faturaları el yakıyor. İşçi memur ocak zammını beğenmedi. Emekli kan ağlıyor. Esnaf sıkıntıda büyük yada küçük esnaf dolarda yükseliş ve düşüşler korkutuyor.

Bu kadar değil tabi daha çoğaltılabilir sorunlar. 

Siyasi partilerin Sıkıntıları nedir? 2015 seçimleri yaklaşıyor. Milletvekili seçimleri var. Varda Milletin vekillerini Millet seçecek. Ama maalesef, Millet yok ortada. Birkaç isim var her gün kendi aralarında bunlar konuşuluyor.

Benim bildiğim yada hayal ettiğim partilerin seçimlerden çook önce hazırlanıp Kriterlerini ortaya koyması lazım.

Örneğin; Milletin Vekili için aranacak kriterler:

1-.Vekil olmak için sırada olanlara sorulacak en önemli soru. Millet vekâletini verecek mi ? Kaç insanın gönlünü yüreğini ötekileştirmeden kazandınız? Kaç insanın derdine derman oldunuz? Siz aday olduğunuz da sizi seçecek olanlar işte bu bizim vekilimiz diyecek mi? Seçildiğinizde vekili olduğunuz insanların yaşamı hakkında mecliste nasıl bir savunma yapacaksınız. Yoksa bazı örnekleri gibi bir daha hatırlamayacak mısınız? Seçilmiş olduğunuz kentin sorunlarını Ekonomisini, ötekileştirmeden dile getirebilecek misiniz? Biliyorsunuz seçilene kadar partilisiniz seçildikten sonra tüm kentin vekilisiniz. Bu büyük sorumluluk için ne kadar hazırsınız.?gibi birçok sorular ve cevapları bulmak gerekmez mi?

Siyasi parti tüzükleri vardır, oy veren halk bunu bilmez. Parti tüzüğünü bilse zaten bu durumlar olmaz alır eline hesap sorar. Neden bunlara uymuyorsunuz deme hakkı doğar ama halk bunları bilmez.

Örneğin herkesin demokratik hakkıdır aday olmak.  Buna söyleyecek çok sözüm var ama konumuz bu değil.

Son söz partilere lütfen birleştirici bütünleştirici olun, emeğe saygı duyun sürekli birilerini yok ederek büyüyemezsiniz.

YENİ YILINIZ MUTLU OLSUN..