Milletvekilleri gelmiyor diyen Sivil Toplum Örgütleri peki siz geliyormusunuz?

 

Önyargıların giremeyip kapıda bırakıldığı Eskişehir küçük Millet Meclisi 7 Nisan Pazar günü Saat 12 de toplanıyor.

 

Tarihi günler”' bitmiyor Türkiye'de. Buna sevinelim mi üzülelim mi bilemiyoruz çoğu zaman. İşte o tarihi günlerden bir kesit daha: çok değil, 3-5 sene evvel Abdullah Öcalan'ın mesajları Diyarbakır'da milyonlarca insana iletilecek; devlet de buna imkan sağlayacak desek; 'hadi canım' derdik birbirimize. TkMM toplantılarının 4 yıllık toplantılarının en çok konuşulanlarından olan 'Kürt sorunu' yeni bir döneme girdi. Çözüm hiç olmadığı kadar çok tartışılıyor... Ancak, Kürt sorununu önümüzdeki aylarda daha somut gelişmeler ışığında konuşmak, tartışmak bizi 'tekrardan' kurtarır fikrindeyiz. 
Biz ise Nisan ayında İlimizi de Bölgemizi de önemli derecede ilgilendiren konuları genel konu başlığında konuşalım istedik. Kışın kar görmedik, Mart ayı karlı geçiyor. Karadeniz sahilleri selden, Ege ve Akdeniz sahilleri hortumdan, fırtınadan yıkılıyor, kışın sulama yapılıyor... Belki kamuoyunda çok yankı bulmuyor; ancak uzman raporları, dünyanın Ekolojik dengesi için 'tehlike çanlarının' çaldığından dem vuruyor. 
Nisan ayındaki genel konumuz Kürt sorununun, ekonominin, dış politikanın, özcesi insana ve canlıya ait her şeyin varlığına ilişkin. Yerel konu olarak da, iklimi etkileyen faktörlerin başında gelen ve küresel iklim değişikliklerinin temel sebebi sayılan fosil yakıtları ve özellikle ilimizde ve bölgemizde yoğun olarak kurulması düşünülen termik santralleri ve Ülkemize etkilerini konuşacağız.
Yerel konumuz ise STK ların isteği üzerine (Basın tarafsızmı ) konusunu ele alacağız.

Toplantıda konuşulanlar uçup gitmiyor. Her ay küçük Millet Meclisinde konuşulanlar bir tutanakla yazıya dökülüyor ve internet sitemizde tüm illerdeki tutanaklarla birlikte yayınlanıyor. Daha sonra tüm illerdeki toplantıda konuşulanların ortak paydalarını saptayan ortak bir rapor, her ayın son Çarşamba günü TBMM’de bir milletvekilinin ev sahipliğinde basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanıyor.
Sivil Toplum Örgütlerimizden bir isteğimiz var. Milletvekillerimizin devamsızlığından şikâyet ederken aynı devamsızlığı bizlerin yapması kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor. Yokluklarından şikâyetçi olduğumuz milletvekilleri geldiklerinde bu kez “ee hani sivil toplum katılımı” diyorlar haklı olarak. Sizlerden toplantılara gösterdiğiniz duyarlılığın sürekliliğini ve toplantıları düzenli olarak izleyecek bir temsilci görevlendirmenizi bekliyoruz.
Toplantıyı şimdiden not etmenizi, o gün için zaman ayırarak toplantıya katılımınızı bekler, saygılarımızı sunarız.