Canân içimdedir, nitekim cân içimdedir.
Vuslatla hasretin yeri hep bir biçimdedir.
Neş’ eyle hüznü fasl edebilmek ne haddime.
Hicrân içimde vasl ile bir hoş geçimdedir(İmam Rabbani)

 

Sen  herkesi düşünürsün hiç kimseyi kimseden ayırt etmezsen Tüm halkların hakkını kendi hakkın gibi savunursan ayrımcılık yapmazsan insansın.

 Ama sadece kendi somut olmayan doğruların için dayatırsan o zaman olamazsın. 

Zaman zaman yazarım iyi günde kötü günde sadece evlenirken duyulan söz ve verilen sözler  bilindiği gibi evliliklerin de çatısını  2012 rakamlarını 20 yıl  önce vermiştik çatırdatıyor..

Bu sözler sadece duyulmakla olmuyor içselleştirip yaşama geçerse sağlam olur her şey.

Siyasi başarısızlık ta buna benziyor. Tüm insanlığı bağrına basmazsan yaratılanı yaratandan ötürü sevmezsen iyi günde kötü günde arayıp hatırını sormazsan sadece kendine ters geldiğinde eleştiri hakkını kullanırsan o zaman da olmuyor.

Bizim olmazsa olmazımız insan olmamıza bağlıdır önce. Birbirimizi Koşulsuz seversek tahammül ederiz  koşulsuz sevgiyi öğrenmek zorundayız. En basit bir örnek çok istediğimiz bir talebimiz varsa Adaklar adıyoruz olursa kurban keseceğim demiyor muyuz ya da demedik mi.? Vallahi ben gerçeği öğrenene kadar böyle isteklerim ve sözlerim olmuştur.Ama şükürler olsun ki artık böyle bir istekle Kurban kesmiyorum. Kesmiyoruz.

Dünya düzenini, sistemi önceden öğrendim ise senin bunu anlamadığın için sana kırılmaya küsmeye hakkımın olmadığını bilmek bunun için sana tahammül göstermek zorun da olduğumu hep düşünürüm ve sana olan saygımı hiç yitirmem. Seninde bir gün buralara kadar geleceğin günü sevgiyle beklerim. Eğer sevgisiz negatif besleyerek seni eleştirişsem o zaman tahammül ve tekamül olmaz .

Biz Mevlana’nın Yunus’un felsefesini iyi öğrendik.  Biri derki ‘haksız yere yediğin tokat da olsa Karşılık, cevap verme ‘derken, bu davranış biçimi ancak bilgiyle, olgunlukla olacağını anlatmaya çalışır. Yunus ise ‘Bir ben var benden içeru ‘derken insanı ne kadar değerli gördüğünü ifade eder. Bu durum sadece küçük bir ifade şekli bu satırlar daha da anlamlandırılır ve daha da çok güzel ifadeler yazılır konuşulur.

 Birbirinizi öyle sevin ki her birinizin suretin de ben varım gibi bakın birbirinize. Çünkü ben hepinizi sevgimden yarattım Sözün inceliğini detaylarını Düşünmek ve bulmak gerekiyor. Hala birbirimizi Sevmemeye,  düşman gibi görmeye tehdit şantajla kırıyorsak Kimin gönlü hoş olur ki bu davranışlardan. İnandım demekle inanmış olmuyoruz. Bu konuların içine girip her söylenen güzel sözleri tek tek yaşamımıza uygulamak gerek diye düşünüyorum. Ve rica ediyorum kırmak çok kolay önemli olan sevgiyle yaşamak ve sevgiyi öğrenip öğretmek.