Pek çok yerde tamamlayıcı sağlık sigortası karşımıza çıkar. Bu nedenle bu sigortanın sunmuş olduğu olanaklar insanlar tarafından merak edilir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarının hepsi ayakta ve yatarak tedavi teminatlarından oluşur. Bunun yanında kaza ya da hastalık durumlarında özel hastanelerin acil servislerinde de bu sigortadan faydalanmak mümkündür. Özel hastanelerin aciline gitme durumlarında tamamlayıcı sağlık sigortanız bulunuyorsa o zaman hastaneye sadece katılım payı ücreti ödersiniz. Geri kalan masrafların tamamı ise sigorta şirketi tarafından ödenir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumlarına bağlı olarak sigortalı olan kişilerin SGK anlaşması bulunan özel hastanelere fazladan ücret ödemeden tahlil, muayene, tedavi hizmetleri almasını sağlayan poliçelere tamamlayıcı sağlık sigortası ismi verilir. SGK tarafından sunulan sağlık hizmetleri özel hastanelerin tamamının maliyetini karşılamayabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ciddi sağlık sorunlarında nitelikli bir SGK anlaşması bulunan özel hastanelerden faydalanmak için çok fazla ücret ödemenize gerek kalmaz. Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti ile yatarak ya da ayakta tedavi hizmetlerinde SGK tarafından karşılanan bedelin üstü de poliçe ile tamamlanmış olur.

Bu şekilde kişiler ve sevdikleri güvenli bir şekilde geleceklerini hazırlayabilirler. Olası sağlık sorunlarına çözüm bulmak da çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İçinde Neler Bulunur?

Genel itibariyle tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı içerisinde muayene, tahlil, küçük cerrahi operasyonlar, tetkik gibi ayakta tedavi hizmetleri yer alır. Bunun yanında oda, refakatçi, diyaliz gibi yatarak tedavi hizmetlerini de kapsar. Bu kapsamların dışında yer alan durumlarda da ek teminat paketleri sayesinde sağlık sigortası kapsamlarının genişletilmesi mümkündür. Poliçe hizmeti veren sigorta şirketlerine bağlı olarak poliçelerin kapsamlarının farklı şekillerde hazırlanması mümkündür. Bu sebeple poliçeler ve ek teminatlar ile ilgili detaylı bilgiler için sigorta şirketlerine danışmak doğru olacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarının kapsamı dışında yer alan durumlar da bulunur. Bu durumların sigortanın dışında olup olmaması şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Sigorta yaptıracak kişide bir hastalık durumu varsa bu hastalıklar teminat dışında kalır. Bunun yanında sigorta yaptıran kişilerin SGK sigortası aktif değilse o zaman tamamlayıcı sağlık sigortası kapsam dışında yer alır. Tüm ilaç masrafları ve diş tedavileri de tamamlayıcı sigorta kapsamı dışında yer alır.

Kimler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

SGK’ya bağlı olan işçiler, bağ-kurlu olan kişiler, memurlar bu sigorta çeşidinden faydalanabilirler. SGK kapsamında olmayanların tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanma hakkı bulunmaz. Bunun yanında bu sigorta çeşidi bireysel olma özelliğine sahiptir. SGK çalışanı olan kişiler aileleri için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsa eşi ve çocukları için ayrı primler ödeyerek bu sigortayı yaptırabilirler. Poliçede sadece SGK’da olduğu gibi yalnızca babanın sigortası tüm aileyi güvence altına almaz. Sigorta şirketleri ailelere bu konuda avantajlı seçenekler sunar.

Editör: Mustafa YILDIRIM