Cumartesi günü Eskişehir Sendikalar Platformu’nun asgari ücret ile ilgili kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Adalardan başlayıp Hamamyolu’na kadar süren bir yürüyüştü.

12 Eylül ile birlikte halktan kopan CHP, o saatlerde seçim bürosu açma telaşında idi. Milyonlarca işçinin ve ailenin asgari ücretle çalıştığı toplumda CHP’nin (Eskişehir bazında) söyleyeceği lafı bile yokmuş. Nasıl olsun ki, ekmek fiyatını sonradan öğrenen PM üyesine sahip olan Eskişehir örgütünün, milletvekili ve belediye başkanlarının doğal olarak seçim büroları öncelik olurdu.

Seçim büroları açılışı için telefonları mesaj atmayı ihmal etmezler ama toplumun sorunları konusunda duyarsız kalmaları da doğal oluyor. Hatta telefonuna mesaj alan bir sendika başkanı, mesajın sahibini arayarak davete teşekkür edip ancak işçilerin yürüyüşünden söz ettiğinde verdiği yanıt zaten her şeyi ortaya çıkarıyordu.

Şöyle diyordu:

“Valla haberim yok, kimse de bir şey söylemedi..”

O zaman, parti örgütün, yanınızda dolaşanlar ve size danışmanlık yapanları gözden geçirin. Onlarda toplumdan uzak…

Yine o saatlerde Gezi eylemlerinde öldürülen ve Eskişehirlilerin sahip çıktığı “çocuğumuz Ali İsmail Korkmaz”ın heykeline çiçek verme, ziyarette bulunuldu.  O an Ali İsmail dillenseydi inanın şunu söylerdi:

“İşçiler, asgari ücret için yürürken burada ne işiniz var?”

      ***                          ***                     ***

  Eskişehir Sendikalar Platformu içinde yer alan bir iki sendika asgari ücret yürüyüşünde yoktular. Örneğin;  mühendis Hasan Atak’ın başkan olduğu sendika üye ve yöneticilerini göremedim. Zaten olsaydı mühendis Atak, hemen fotoğraflarını face sayfasına koyardı. Yıllarca sendika muhabirliği yaptığım için yaklaşık 30 yıllık Eskişehir’deki sendikaları ve sendikacılığı iyi biliyorum.

Mühendis Hasan Atak, büyük bir  şevkle CHP üyesi oldu… Öyle ki, çevresindekiler  Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için çalıştılar.

Yani bir halk deyimi ile; ‘dolma’ yedirmeye çalıştılar. Mühendis Atak, bu dolmayı yemedi.

Belki zeytinyağlı olmadığı için yememiştir..

Genç, atak ve hitap etmesi ilgi gören mühendis Hasan Atak’a bir ağabey önerisi yapsam..

Başkanı olduğu sendikanın eski başkanları ile bir araya gelsin. O başkanlar bu sendikanın nasıl Eskişehir’de önder olduğunu anlatsın..

     ***               ****             *****

      NASREDDİN HOCA FIKRASI

Bir gün bir fakir bir adam elinde sadece kuru bir ekmekle yürürken bir lokanta görmüş çok güzel yemekler pişiyormuş. Adam dayanamayıp ekmeğini yemeğin buharına tutup tutup yiyormuş bunu aşçı görmüş demiş ki;

- Burada ne yapıyorsun.

- Yemekler çok güzeldi bende ekmeğimi buharına tutuyordum.

- O zaman parasını ver!!!

- Ben bir şey yapmadım ki sadece ekmeğimi buharına tutup yedim.

- O zaman kadıya gideceğiz demiş.

Adamla aşçı gitmişler kadıya ve konuyu anlatmışlar.

Kadı(hoca) aşçıya, 'yaklaş' demiş; aşçı hemen yanına gitmiş.

 Hoca içi para dolu kese çıkarmış hoca aşçıya 'kulağını yaklaştır' demiş. Aşçı yaklaştırmış hoca keseyi biraz sallamış. Aşçı sormuş; 'hocam siz bana vermediniz ki?'

 Hoca; "Eeee o senin yemeğinin buharını almış sende paranın sesini alırsın"