YAŞAM KADAR HIZLI ESGAZETE

Ne kadar güzel bir benzetme...Yaşam o kadar hızlı geçiyor ki hepimizin birlikte söylediği daha dün gibi sözleriyle doluyor günlerimiz.

Evet, daha dün gibi her şey. Baktığımızda yıllar, günler, aylar olmuş acı ise, acısı aynı, sevinç ise, aynı tatla duruyor. Fakat o günlerin bir daha gelmesi zor. Dolu dolu geçirdik demek için de geç olmuş. Ertelediğimiz yaşama bir bakmışız ki yaşamak istesek de yaşayacak ne güç, ne mecal, ne heyecan kalmış.

Hep böyle değil midir? Duyarlı olan insanlar, toplum kaygısı taşıyan insanlar, bir gün herkes eşit olacak, mutlu olacak rahat edecek diye bekler. O günleri bekler de maalesef düzen aynı, sistem aynı. Değişen hiçbir şey olmadan ömür geçiyor. Bin vaatle yönetime talip olanlar sadece kendini düşünüp oylarını aldığı insanların yaşam standartlarını iyileştirmek şöyle dursun, asgari ücretle geçinilmeyeceğini mutlu olamayacağını bile bile zorluyor.

Sonra bu durumda olanlara dayatmacı tabirlerle 3 çocuk yapın diyor. Bilmiyor mu bir çocuk nasıl yetiştirilir. Asgari ücretle kimin karnı doyar bal gibi biliyorlar ama kesinlikle umursamıyorlar. O gariplerim de ömürlerini o umutlarla geçiriyor şükretmek en iyi öğretileri olduğu için şükürle yaşamı bitiriyorlar.

Kadınlar… Ülkemin yüzde ellisi olan kadınlar hiçbir iktidar onların hayatlarını garantiye almadı. İşleri düşünce benim anam, benim bacım, sözleriyle avuttular. İleri ülkelerde tüm kadınlar güvence altına alınıyor. Bir ev kadını ev emekçisi diye maaş alıyor. Bu durumu bilmiyorlar mı bizi yönetenler? Biliyor tabi, ama bu konuda bir çalışma var mı duydunuz mu? Bekleyin belki olur.

Emekliler emekli olunca yaşama başlıyorlar bizim emeklilerimiz ise ya yeni bir iş buluyor yaşamak için, ya da en kısa zamanda ölüme terk ediyor kendini.

Gençler okuyun dedik okudular… İşsizler… istedikleri alanlarda iş bulamıyorlar. Sonunda pes edip asgari ücretle karın tokluğuna çalışıyorlar. Onlar da büyük umutlarla kendi alanlarının boşalıp iş bulacağı günleri bekliyorlar. Yalan mı?

Beklemekle geçen ömür… Biraz düşünmek zorundayız bu durumların bizler değiştirmedikçe değişmeyeceğini, biz istemezsek verilmeyeceğini, biz bilinçlenmezsek bu durum daha da uzayıp gidecektir. Umut tacirleri günlerimizi dolduracaklardır. Hadi artık yeter demek vaktidir.

YAŞAM KADAR HIZLI HAREKET ETME ZAMANIDIR.