Eskişehir üzülerek söylüyorum, her geçen gün gerileyen bir şehir haline geldi. Sorunlar çözülemez hale geldi. İktidar partisi temsilcileri bir tarafta, belediye temsilcileri diğer tarafa çekiyor, kaybeden Eskişehir oluyor.

Eskişehir milletvekili sayısını 2019 31 Aralık nüfus sayımına göre 7’den 6’ya düştü. Üstelik üstümüzde bulunan 1. sıradaki il ile 1079, 2. sıradaki il ile 2000 kişi farkımız var, dolayısıyla 1080 kişi arttığında bile 7 vekile ulaşabiliyoruz, tabi geçtiğimiz yılın rakamlarına göre…

Ancak bu yılda 7 milletvekiline çıkmak için çok fazla bir sayıya ihtiyaç olacağımızı düşünmüyorum…

Bu önemli araştırmayı başkanlığını Serkan Zengin’in yaptığı Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şubesi yapmış.

Yaptıkları basın toplantısında önemli verileri ortaya koyarak, konunun takipçisi olacaklarını belitti Serkan Zengin…

Aradan 1 yıl geçtiği için rakamlar doğal olarak değişti, ancak arada çok fazla bir fark olduğu düşünülmüyor, belki de tekrar 7 milletvekili hakkını yakaladık. Bunu şu an kimse bilmiyor.

Eskişehir’in ekmeğini suyunu içen, gelirini buradan kazanan, eğitimini buradan alanların tek yapacakları e-devlet sistemi üzerinden, ikametgâhını Eskişehir’e aktarmak.

Burada öğrencilere daha fazla iş düşüyor. Çoğunluk olarak onların nüfus bilgilerini aktarmadıkları tespit edilmiş…

TÜGİAD bununla ilgili bir çalışma başlatacak. Burada iş sadece Serkan Zengin ve ekibine düşmemeli. Eskişehirliyim diyen herkes taşın altına elini koymalı. Muhtarlar, belediye başkanları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulübü başkanları ve üniversiteler bu önemli konuya omuz atmaları gerekiyor.

Şehrin haklarının aranması, sorunları çözümü açısından milletvekili sayımızın düşmemesi önemli bir konu…

“Ben Eskişehirli değilim, 4 sene okuyup gideceğim bana ne” demek kimsenin hakkı olmamalı. Aksine öğrencilerin de yaşadığı sürece, Eskişehir için katkı sunmaları önemli.

Serkan Zengin’in bu önemli konuya parmak basması değerli…

Zengin, Eskişehir milliyetçiliği, milletvekillerinin Eskişehirli olması, Eskişehirlilik bilinci ile ilgili söylemlerinin ve eylemlerinin de olacağının altını çizdi, konuşmasında.

Sahipsiz kalan şehir için Serkan Zengin’in bu çıkışı oldukça önemli.

Darısı diğer STK’ların başına diyelim…