Müftülük nikahına karşı çıkıldığında CNN Türk  de yayınlanmıştı. Altında ki yorumları okuduğumda insan olmaktan utandım.  Ne kadar cinsiyetçi küfür varsa haberin altında devam ediyordu. Ve bu insanların sosyal medyası vardı. Karşı çıkmak için biz istiyoruz diyebilirlerdi. Demiyorlar… topluca küfür ettiler. Ülkemizin elbette farklılıkları olacak. Farklı fikirler olduğu gibi… Ama bir tarafa sürekli hakaret edip diğer taraf ses çıkarıp karşı durursa, suçlamak, hem de ne suçlamak herkes terörist herkes FETÖCÜ gibi ağır ithamlarla ötekileştirmek kabul edilir gibi değil.

 Sen kırmızı dersin bende beyaz derim ama sen kırmızı diyorsun diye seni dışlamam. Çünkü bu ülke hepimizin her birimiz bir tarafında bu ülkeye onurlu hizmetler verdik.. Yaşadığımız Kent de bizim. Ömrümüzün yarısı bu kente geçti. Kentin iyisini alkışlayıp desteklediğimiz gibi kötüsünü de söyleyip kınamak hakkımız.

Aylardır termik santralle ilgili panellere katıldık bilgilendik. Körü körüne kulaktan dolma bilgilerle karşı çıkılmaz dedik. Öğrendiklerimiz canımızı yaktı. Bizleri boş verin gelecek nesli çocuklarımızı torunlarımızı korumak için her fırsat da hayır dedik. Bu kadar bilim adamı yalan mı söyledi… Söylüyor.

Bence bu kenti gerçekten sevenler, yürekten termik santrale hayır dedi… diyecekte. Kimse kavga etmek istemedi istese bu kadar baskı altında kavga da ederlerdi. Biz bizim karşımız da duranları da seviyoruz. Onlar için de hayır diyoruz. Bizim bildiklerimizi bilip dinleme görme şansları olsa onlarda hayır derdi.

Acabalarım tükendi demiştim. Sosyal medya paylaşımlarından ötürü birçok insan gözaltına alındı ve tutuklandı.  Aklıma  Müftülük nikahına hayır diyen kadınlar geldi. Acaba onlara hakaret edenlere sosyal hakaret için bir şey yapıldı mı?