Eskişehirspor kritik Denizlispor deplasmanında 4 hafta sonra galibiyetle dönüyor. Sezona fırtınalarla başlayan Eskişehirspor’da sular bir türlü durulmuyor, geçtiğimiz hafta da Erkan Zengin ve Uğur İnceman kasırgası bu takımın üzerinden geçti. 4 haftadır süren bu olumsuzluklar sonrasında 7 puanlık maçı kazanmak elbette kolay değil. Bu önemli 3 puan için futbolcular ve teknik heyeti kutlamak gerek…Klasik bir söz olacak ama  “İsteyince oluyormuş.”

Geçtiğimiz haftalardan farklı olarak mücadele eden bir Eskişehirspor vardı sahada, futbolcular Erkan Zengin prangasından kurtulmuş gibiydiler, özellikle Hasan Hüseyin daha fazla sorumluluk aldı ve mücadele etti. Semih Şentürk’ün de bu takımda vazgeçilmezler arasında yerini alması sağlanmalı, Bruno’ya göserilen sabır, Semih için gösterilseydi bu takım şimdi daha farklı bir yerde olabilirdi.

Taraftarın yıllardır söylediği özümüze dönelim arzusuna, gelişen şartlarla her hafta bir adım daha yaklaşılıyor. Bedirhan sağ bekte ilk 11’de başladı, ilk maçın heyecanı ile bazı hatalar yapsa da gelecek için umut verdi. Sahada Eskişehir’in çocukları; Kayacan, Dorukhan, Hasan Hüseyin, Bedirhan adeta bir yıldız gibi parladı.. Önümüzdeki haftalarda bu saydıklarımdan çok daha fazla isim olacağını arzu ediyorum. Transfer yasağı zorunluluğundan elde edilen bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi en büyük isteğimiz, zira; Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesi kendi özünden, altyapıdan geçiyor.

Bu maçın diğer maçlardan farkı mücadeleci Eskişehirspor dışında, şuursuzca saldırmak yerine kontrollü futbolu ortaya koyan bir ilk 11’in olmasıydı.. Sezon başından bu yana yediğimiz gollerin birçoğunu kontrataktan yedik, özellikle kendi evimizde de kontrolsüz hücum yerine daha sabırlı olmayı ve akıllı hücumu tercih etmemiz gerekiyor, çünkü oyuncu yapısı da bunu gerektiriyor. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Giresunspor maçını da kazanırsak, bu taraftarımız sayesinde olacaktır. 12. Adama Eskişehirspor’un bu sezon hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı, haydi büyük taraftar, görev sende…