Hükümet çok büyük sosyal konut projesi için düğmeye bastı. Hükümet açısından ekonomik krize çare ve seçim yatırımın bir parçası  olarak görmek yanlış olmaz herhalde…

Yiğidi öldür hakkını vermek de lazım…Ak Parti iktidarı sosyal konutları zaman zaman hayata geçirerek insanları ev sahibi yaptı.

Bankalardan alınacak krediler ile ev sahibi olmanın mümkün olmadığı dönemde çok kişi evine kavuştu.

Bir çok Allah razı olsu diye bileceği bir çalışma….

 Muhalefetin eleştirisi ise seçim öncesi bu hamlenin doğru olmadığı yönde.

Kasaya peşinatlar ve ön ödemeler ile birlikte büyük bir para girdisi olacak. Bu parayı 1 sene ile 6 ay arasındaki zaman diliminde kullanabilecekler. Konut yapımı başlandığında taksitler ile ihtiyaca göre TOKİ toplanan parayı harcayacak.  Seçim öncesi kullanılabilecek büyük bir para kasaya girecek.

Yani er meydanına eşit çıkılmayacak…

İktidar gücünün kullanımı gibi bir gerçeği hiçbir seçimde göz ardı edemeyiz. İşin doğasında bu var maalesef…

 Belirtilen sosyal konutları asgari ücretlinin alması mümkün değil…

Hele hele gariban fakir fukaranın hiç değil…

Şartların tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.

Hele hele zammın memur maaşı tefe ve tüfeye göre olacak olması işi daha da zorlaştırıyor. Şu hayat pahalılığında belki de bankadan çekilerek alınacak ev daha karlı olacaktır.

Bankadan çekilecek para ile ödemeler sabit kalacağı için uzun vadede avantajlı olabilir. 20 yıldan bahsediyoruz.

Peşinat ise işin cabası…

GELELİM ESKİŞEHİR’E

Eskişehir’de geçmişe dönük belediye ile yaşanan sorunlar deneniyle çok geç başlanan bir 3361 adet TOKi projesi zaten vardı. Yeni projede ise ilçelerle birlikte 2500 konut daha yapılacak.

Son proje büyük ihtimalle Vadişehir tarafında devam edilen yeni konutların yanına yapılacak. Eskişehir’e 350 adet de işyeri projesi ayrıldı. Bundan esnaf yararlanacak. Bu projenin yeri belli değil. İşyeri projesi ile yeni toplu konut projesinin Küçük Sanayi sitesine yapıldığını düşünün.

Depreme dayanıksız binalar yıkılıp yerine yenileri yapıldığını bir düşünün. Şehrin ortasında okulları, camileri, otelleri, kültür merkezleri işyerlerinin düşünülecek büyük bir proje ortaya konabilir.

Yıllarıdır ortada dolaşan siyasi kriz de aşılmış olur ve bu basit bir hamle Ak Parti’deki Eskişehir teşkilatına büyük bir ivme kazandıracaktır.