Size iyi insanlardan bahsetmek istiyorum. Hiç tanımadıkları, hiçbir menfaati olmadan insanlara kucak açan bir aileden. Sene 2015 ti sanırım, bir iş için yolu Eskişehir’e düşen gencecik bir iş insanıyla Rabbim benim yolumu bir vesile ile kesiştirdi.

Yaratılışım heyecanlıdır benim, tabii yine heyecanlı bir şekilde o dönemde sporda almış olduğumuz başarıları, sporcularımın yeteneklerini, faaliyetlerimizi sabahtan akşama durmadan anlattım. O da sabırla dinledi. Ben onu sevdim, sanırım oda muhabbet besledi ki “abi bu kartım bir müşkülün olduğunda beni ara” dedi ve İstanbul’a döndü. Böylece tanış olduk. Bu tanışma Eskişehir’in de Ensiler Group’u tanımasının ilk adımıydı.

İŞİ KOLAY KILDIK

Tanıştığımız günden sonra aradan üç yıl geçmişti, bu üç yıl zarfında sporcularımız başarı üstüne başarı kazandı fakat bizim başarımız başkalarını rahatsız edince işler istediğimiz gibi gitmemeye başladı.

2018 yılında bana kartını veren o genci telefonla aradım ve bize destek olmasını istedim. O da büyük bir memnuniyetle destek olacaklarını söyleyince büyük bir yük kalkmıştı üstümden. Kara bulutlar bir anda güneşli günlere döndü, hatta gökkuşağını bile gördü bu gözler. Eskişehir nere İstanbul nere? Hiç yatırımı olmadığı, hiç tanımadığı insanlara kucak açmıştı O aile. Taa İstanbul’dan işi kolay kıldık. 

SEVDİK, SEVİLDİK

2023’e ne kaldı şurada? Yaklaşık 8 yıldır tanış olduğumuz Enis Ailesi’nin bir parçası olmuştuk. En başında Kamer spor olarak çıktığımız bu yolda adımız onların adı oldu “Enisler Group Kamer spor”, bayrağımız onların bayrağı oldu, renklerimiz onların rengi oldu. Yunus gibi başladık “sevelim, sevilelim” öğüdünü dinledik. Onlardan biri olduk tıpkı ailenin küçük bir ferdi gibi. Eskişehir’de spor yapan veya basını takip eden herkes “kim bu Enisler Group?” diye birbirlerine sorar oldu. Eskişehir’de ve Ulusal ve Uluslar arası arenalarda adından söz ettiren Enisler Group Kamerspor şehrin Valisinden, Kaymakamına, Belediye Başkanlarından, Belediye çalışanlarına kadar her alanda tanınır oldu. Şu an 432 lisanslı sporcusuyla Taewon-Do, Yüzme, Wushu spor dallarında başarıdan başarıya koşuyor.

NİYET HAYR, AKIBET HAYR

Bizim amacımız gençlerimize spor yaptırmak, başka bir derdimiz de bayrağı göndere dikmek, yoksa biz kimiz ki? Küçücük bir kulüp. Eskişehir’e kilometrelerce uzak bir şirket ve sadece bizim samimiyetimize güvenip bunca yıldır arkamızda duran koca yürekli bir genç adam. Kocaman bir teşekkürü fazlasıyla Hak ediyor. Bizim niyetimiz Hayr idi, akıbetimizi Hayra döndüren Allah ne yücedir. Bu kadar tevafuku hangi insan bir araya getirebilir ki?

Şu ana kadar bahsettiğim kişi, Büyük gönüllü, Koca yürekli insan ismi paylaştığım akrostiş şiirde saklı, Biraz sır katalım, bilin bakalım kim?

KOCA YÜREKLİ KARDEŞİM

Muhammed’i duruşu güzel kardeşim

Takdir ile taltif etsin seni Resul-i Kerim.

Allah'ım işini rast eylesin her daim.

Lütfeylesin sana Cennatün-naim.

Hayr ile umduğun serilsin hemen önüne.

Aldığın her nefes sıhhat olsun ömrüne.

Emin ol girdin birçok insanın gönlüne.

Nehir, Ali, Zeynep, Meryem, Dide, Defne.

İsmini bayrak yaptık küçücük gönüllere.

Selam olsun Koca Yürekli Enislere.             

Abdullah Turhan 10.01.2020