Eskişehir hareketlenmeye başladı.  Direniş günlerin de yaşananlara duyarsız kalanlar şimdi laf ebeliği yapıp akıl hocalığına soyunmuşlar. Hatta birisi gazeteci taraf olmaz gibi bir laf etmiş akıllara zarar. Gazeteci olmak yüreği vicdanı olmayanlardan mı oluyormuş. Ali’nin ve diğer kaybettiklerimizin yanan ailesini görmezden gelmek mi gazetecilik oluyormuş. Gözlerini kaybeden gençliği unutmak mı gazetecilik oluyormuş.  Ülkemiz de Kentimiz de iyi olanları karalamak mı gazetecilik oluyormuş.

 

Atatürk’ü sevenler Elinde Türk bayrağı olanlar bu güne kadar dışlanmış Türk’ü, Kürdü, Alevi’si, Arap’ı,  Biz eşitiz,  biz eleleyiz, Artık biriz diyenleri görmezden gelmek mi gazetecilik oluyor.

 Gazetecilik Öğretenlerin gazeteci olup olmadıklarını gözden geçirmelerini diliyor şimdi adaylarla ilgili bakış açısını yazmak istiyorum

Yazımın başında da yazdım ya Eskişehir hareketlenmiş. Adaylar birer birer çıkıyor. Geçmiş yılları şöyle bir hatırladım ve Sadi Nebrek’li yine aklıma geldi.  Eskişehir de Demokratik sol partinin Devrim gibi ortaya çıkmasında büyük  emeği olan arkadaşımız. Seçimleri kazandıktan sonra nasıl elimizden alındığını hatırladım. Şimdi Sadi Nebrek’li gelse Aday olsa ooo aman Allah’ım neler söylerler neler.  Ama o güzel başarılı insan partiler üstü davranışı olan Nebrek’li başarısı hiç konuşulmaz.

Emeğe saygı en çok partiler için gerekli diye düşünürüm. Emeğe saygı gösteren yarın seçilip temsil hakkı alınca tüm emekçilere saygı gösterir. Partilere şöyle bir bakın Kuruluşundan bu güne emek çekmiş kadın erkek hiç ön sıralarda görmezsiniz. Hemen birileri gelir parası biraz da kariyeri varsa aday olur ve parti içinde hep aynı tipler onların yanın da yer alır. Bazen de seçilir. Sonra tabanı tanımaz partililerine sahip çıkmaz başlarlar eleştirilmeye. O emekçiler partilerine gönül verenler hep susar . görev verilirse partileri adına yine çalışır.

Erman Gölet adaymış her partinin belediyesinde görev yaptı kent için yararlı bilgileri olan arkadaşımız Kent yararı için Fikrini, aklını hep kullandı. Hiçbir zaman hayır demedi. Bu Kentte bazı iyi şeyler de imzası olan arkadaşımız geçen seçimde Odunpazarı belediyesi seçimlerini  kıl payı kaçırdı.  Halk onu çok iyi tanıyor. Ciddi tabanı var. Şimdi böyle bir potansiyel aday varken başkaları düşünülür mü? Ya da parti başarısı dikkate alınırsa, böyle bir adayın seçilme şansı kesinken, Neden başka adaylar çıkar hiç aklım almıyor. Tabi bu benim naçizane düşüncem. Şu anda kesin bir şey yok ama aklımda tutmadan yazmak istedim.

Aynı şey Odunpazarı belediye başkanı Burhan Sakallı için de geçerli. Çalışmaları,başarısı,ortada iken, Ama herkes aday partisinden. Odunpazarına. ne diyelim Kolay gelsin.