Ekonomik kriz olduğunda Küçük esnafların hatalarını konuşanlara, küçük olmazsa büyük olamaz bu çark sizi de yok edecek demiştim. Küçük Esnafa herkes kendi iş alanınız da birleşin büyüyün, egolarınızı bir tarafa bırakarak demiştim. Maalesef o gün bu sözleri konuşurken şunu dile getirmişlerdi kendi batıyor bize akıl veriyor demişlerdi. Hâlbuki bu çark onları da içine alacaktı göremediler.

Memur işçi eylemlerinde kepenk kapatan Esnafa, Memur, işçi ekonomik olarak iyileşmezse sizlerde iyileşmezsiniz demiştim.

Son günlerde yaşanan tüm sıkıntılara bana ne diyenlere, koltuk derdine düşüp Ülkemizde ve Dünyada olanları görmezden gelenlere birkaç sözüm olacak.

Bir yığın sorular cevapsız kaldı bu cevapların muhataplarını unuttuk. İşid haykırıyor Türkiye’den destek aldık derken bir de bakıyorsunuz ki Allahü Ekber diyerek camileri bombalıyor insanların kafaları kesiliyor. Her gün bu sahneleri izleyip bunların cevaplarını beklerken, Kadınlar, çocuklar öldürülüyor. Biz kadınların kahkaha atmasını tartışıyoruz. Hem de en üst seviye olan Bülent Arınç başka sorun yokmuş gibi bu sözü ortaya atıyor.

Evet, o kadar birbirimize düştük ki ekonomik sıkıntılar konuşulmaz oldu. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi. İşsizlik konuşulmuyor. Tek sıkıntı ülke elden gidiyor. Ülke elden gitti şimdi ne yapalım birbirimizi kırarak olmaz bu birleşerek büyür güçler. Yola gideceklerimizi belirleyelim bunu yıkarak dökerek değil.

Eldekileri tüketerek yola çıkılmaz. Son günlerde yaşanan krizlere baktığımda, birlikte yola yürümek gerekir. Tüketerek yürünmez.  CHP de  olan tüm eleştiriler AKP de olanları kapatmak için adeta yola çıkılmış bir oyun gibi. Bir düşünün 10 Ağustos günü cumhurbaşkanı seçildi. Tüm uğraşlarla seçim kaybedildi. Şimdi yüzleşme zamanı tabiî ki ama biraz içinizden yüzleşin. AKP başbakanını belirlesin. Sonra CHP içinde eksikler konuşulsun. Birlik olarak yola çıktınız. Ya tutarsa dediniz tutmayacak diyenleri dinlemediniz. Hepsi kabul. Ama şimdi sırası değil. Biraz daha bekleyip tartışalım. Nerde hata yaptık neden hata yaptık gibi konuları bir araya gelip uyumlu tartışma ortamları içinde konuşarak düzeltmeliyiz. Bu yanlışların herkese zararı var. Ülke elden gidiyor diye çığlık atarken bu durumu yaratanlar bu ülke de değimli. Bu zarar onlara dokunmayacak mı?

Ülkesini ,insanları ayrım yapmadan seven geçmişi silip geleceği nasıl iyileştirebilirim diyen Bu güne kadar toplumsal sorunları kendine dert etmiş Elele verebilen Herkes artık yüzleşmeden sonra bir araya gelip ülkemizin dünyanın barışa bir olmaya ihtiyacı var .Başlansın artık gerçek çalışma birlik bütünlük yoluna çıkmaya..