Günlerdir hemen hemen tüm çadırlara girdim. Geç saatlere kadar onları izledim. Yağmur çamur ıslanmış yataklar bir Sıçak bir soğuk olan havada direnen gençlik. Tüm provokatör(Kışkırtıcı) davranışlara sevgiyle çözen direnen gençlik var.  Her şeyin çok farkındalar kim ne yapmak istiyor kim bu eylemi kendi çıkarlarına alet etmek istiyor farkındalar.  Umursamaz bir davranışla samimi görev yapıyorlar. Biliyorlar bu anlamlı direniş onların tarihe damgasını olacak. Çok bildikleri geçmiş politik oyunlara nasıl davranış sergileyecekler hazırlıklılar. Eskişehir’in sosyal siyasi alanlarda kimler var çok iyi bilirim. Şu anda  başka partilerde de olsalar ben onları tanırım. Direniş alanında toplu ziyaretlerini gördüklerim var.  Bunları isimlendirmeyeceğim elbette. Ama  bu dayanışma bu direniş  şaşkınlığını gelen ziyaretçilerin konuşmalarından anlıyorum ki  şaşkınlar. Nasıl olur kimse yok bunların arkasında ne bir parti ne bir Stk  ama çok bilinçliler.

Bir bakıyorsunuz bir anons arkadaşlar yağmur bitti suları temizleyelim. Arkadaşlar çadır kurmak için yardıma ihtiyaç var. Arkadaşlar cay ve yemek dağıtımı için yer değiştirin. Arkadaşlar bayrak taşıyan arkadaşlarla yer değiştirin. Arkadaşlar çevre temizliği için yer değiştirin. Arkadaşlar benim sesim zor çıkıyor anons için değişim.

Bu arada kadınlar, analar ne yapıyor gece gündüz direnen gençliğin yanında ellerinden geleni yapıyor. Kimi pomat kimi ilaç getiriyor. Kimi analar evlerinde pasta çörek yemek yapıp getiriyor. Islanan çadırların yatakların güçleri yetse hergün yenisi ile değiştirmek isterim diyen analar kadınlar var.

 Bu arada siyasi liderler hala birbirlerine meydan okuyor kimi siyasilerde aman benim çıkarsal düzenim bozulmasın diye sesiz kalıyor. Bizim evlatlarımız dedikleri gençlik direniyor. Yaralıların yaraları iyileşiyor azıcık bir uykuyla sınavlara gidiyor koşullar zorlaştıkça direniyor. Ne tatil, akıllarında ne dinlenmek.

Direnişçilerin bulabildiğim analarıyla konuştum hiç beklemediğim bir davranışla karşılaştım. Yanlarındayız. Onlar burada biz evlerimizde uyumuyoruz.  Telefonları açıksa mutluyuz. Bazen şarjları bazen kontörleri bitiyor öyle sorumluluk içindeler ki arkadaşından telefon edip bilgi veriyorlar.

Diğer illerden gelen arkadaşlarla konuştum. Eskişehir de durum ne ise tüm illerde aynı durum var. Büyük bir dayanışma birlik beraberlik içindeler. Bu eylem çok farklı..

Birkaç günlük izlenimim bu kadar hala bu direnişi birlerini suçlayarak yapanlara sözüm şu Bu gençler tek bir dilden anlarlar sevgi barış kardeşlik isterseniz bu dili ve görevi yapın.