Kalabak Suyu krizi ve koltuk savaşı köşem 1 gün geçmesine karşın oldukça fazla okundu, çok sayıda telefon aldım. Büyükşehir ve ESKİ ile ilgili inanamayacağınız bilgiler geldi. Tabi ki elimizde kanıt olmayınca hepsini yayınlayamıyoruz.

Kalabak Suyu krizi bence başka olayların habercisi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen belediyedeki herkesin bildiği 3+1  yapıya neşteri vurmazsa başka olaylar da patlayacak. Çünkü bu dörtgendeki iktidar kavgası, belediyeye dolayısıyla tüm kente zarar veriyor!

Ayrıca Odunpazarı Belediyesi’nde de heran herşey olabilir. Bilinen o yapıyla ilgili Başkan Kazım Kurt tedbir almaz ise Büyükşehir’den daha büyük krizler patlayabilir.

Belediyedeki bilinen yapılar hem siyaset kavgası, hem de koltuk savaşında kendini gösteriyor.

Ayrıca Büyükşehir’de bir çok üst düzey bürokratın, belediye, ESKİ, belediye şirketleri, büyükşehir bağlantılı müzelerin yer aldığı Büyükerşen Vakfı’nda eş, dost, hısım akrabalarını işe yerleştirme rakamlarının akla, vicdana, liyakata sığmayacak düzeyde olduğunu öğrendim.

Bu konuyla ilgili İç İşleri Bakanlığı’nın, muhalefet konumunda olan AK Parti teşkilatınının elbet yapacağı bir şeyler vardır. 

  Bunu araştırıp tespit etmek de çok zor olmasa gerek!

Bir de yıllardır konuşulur; şu üst düzey bürokratların her yıl rutin olarak mal varlığını açıklamaları konusu, bu kamu vicdanı açısından son derece önemli. O zaman ak, kara ortaya çıkacaktır.

Bununla ilgili de ayrı bir dosya açacağım yakın zamanda…

Başkan Büyükerşen neşteri vurmaz ise başı daha çok ağrıyacaktır. Yıllardır bilinen aynı isimler ile çalışıyor ve onlara çok güveniyor. Ancak bu kişiler belediye içinde güçlenip, palazlandıkça içerdeki iktidar savaşları da şiddetleniyor. Değişim her zaman dinamiklik sağlar.

Aksi halde hocanın son dönemi üzülerek söylemeliyim ki, bugüne kadar yaptığı sayısız çalışmanın, projenin, hizmetin unutulduğu bir dönem olarak tarihe geçecektir.

Akrabaları belediyede işe almakla ilgili etik kurul kararını da sizinle paylaşmak istiyorum:

Buna göre; akrabaları belediyede işe almak 3 etik ilkeye birden aykırı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, bir belediyeye, üst yöneticilerin yakınlarını işe almanın yönetmeliğin 10. maddesinde yer alan saygınlık ve güven, 13. maddesinde yer alan çıkar çatışması ve 14. maddesinde yer alan Görev ve yetkileri menfaat sağlamak için kullanmak ilkelerine aykırılık oluşturduğuna karar verdi.

Detaylı bilgi için bu linkten yararlanabilirsiniz

https://www.memurlar.net/haber/857880/etik-kurul-akrabalari-belediyede-ise-almak-3-etik-ilkeye-birden-aykiri.html