Gücüyener Cumhur ittifakının Eskişehir’de 4 vekil çıkartacağını belirtti.

Sizi tanıyabilir miyiz?

        Eskişehir doğumluyum, Eskişehir Anadolu Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. İşletme ve Felsefe bölümlerinde de lisans derecem var.

        Yüksek Lisansımı “Türk Anayasa Yargısı’nda Ölçü Normlar Bloğu” isimli tezim ile 2007 yılında tamamladım.

        2004 yılından bu yana kendi ofisim var. Serbest avukat olarak çalışıyorum. Evliyim. İnanç GÜCÜYENER isminde bir oğlum var.

 

 AK Parti kadrolarında ne zamandan bu yana görev alıyorsunuz?

       2005 yılında AK Partiye üye oldum. Sonrasında il yönetim kurulu üyesi seçildim.

Bugüne kadar hangi görevlerde çalıştınız?

       2006 yılında AK Parti Eskişehir İl yönetim kurulu üyeliği, 2007 yılında Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu il başkan yardımcılığı ve SKM başkan yardımcılığı, 2009 yılında il disiplin kurulu başkanlığı görevlerinde bulundum. 2009-2014 yılları arası Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptım. Odunpazarı Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundum. 2014-2018 yılları arasında İl Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptım. 2020-2023 yılları arasında İl Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptım.

 Siyasi partide yer almak size nasıl bir deneyim kattı?

       Hem insanları hem kendinizi daha iyi tanır oluyorsunuz. Varsa eğer feda edici bir yönünüz bunu besliyor hizmet etmek. Sorunlara daha objektif yaklaşıyorsunuz. Çözümlere nasıl ulaşılacağı konusunda da fikriniz oluyor.

 Adaylık belirlenmesinde hangi kriterler dikkate alınacak?

       Aday listesi merkez yoklaması usulü ile belirleniyor. Teşkilat mensuplarının tercihlerini belirlemek için teşkilat temayülü yapılıyor. Yine genel merkezimiz illerde uzun süreli araştırmalar ve anketler yapıyor.

 Siz aday adayı olarak adaylık şansınızı nasıl görüyorsunuz?

 

      Listenin herhangi bir sırasında yer almaktan büyük onur duyarım. Destek olabileceğim düşünülürse benim ismimin yer almasını isterim. Şehrimizden en fazla oy alabilecek aday adayları, aday listesinde yer alsın, listede yer almamam halinde yine önümüzde bulunan seçimler için çalışmaya devam ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesi ülkemizin bağımsızlığı ve bekası ve bütünlüğü açısından büyük önem taşıyor. 

 

  Sizce AK Parti Eskişehir’de kaç vekil çıkarır?

        Cumhur ittifakının Eskişehir’de 4 vekil çıkartacağını düşünüyorum.

 

       

Editör: Mustafa YILDIRIM