Eskişehirspor geçen yıldan kalan umutlarını yeniden yeşertmek için sezonun ilk maçıyla TFF 1. Lig maçlarına İstanbulspor deplasmanında başladı.

Yeni umutlar, yeni heyecan ve sezon öncesi yaşanan olumsuzluklar ile belirsiz bir lige merhaba dedik. Taraftar yine görevinin başındaydı. Cezalı  taraftarımızın  olmasına rağmen deplasmanda İstanbulspor’dan daha fazla taraftarımız vardı.

Geçen yılın kadrosuna yakın 11 ile  maça çıkan Eskişehirspor Boffin’in yokluğunu fazlasıyla hissetti. Kayacan çok hata yaptı. Geçtiğimiz yıl yaşanan defans sorunu bu maçta da kendini hissettirdi.. Felix  ile Akaminko güven vermedi.

Olumlu taraflara bakarsak daha fazla topu ayağında tutan bir takım…

Daha fazla mücadele etmeye çalışan bir takım…

İlk yarıda kademeye giren, sahayı daraltan bir Eskişehirspor.. Kısacası ne yaptığını bilen bir takım vardı sahada. İkinci yarıda hazırlıklara geç başlanılmanın cezasını sahada iki puan vererek gördük.

Çok pozisyon verdik bu bir gerçek.

Takımı geç çalıştırmaya başlayan bir  Sergen bu takıma daha çok şey verecektir. Süper solak Sergen’in elinin değdiği belli oldu.

Defansın alarm vermesi nedeniyle Sergen yalçın ikinci yarının başında ilk hamlesini yaptı. Orta sahaya Uğur’un yerine daha dirençli defans özelliği olan Aykut’u oyuna aldı. Sergen hocanın hata yapan defansa orta sahadan daha az hücumun gelmesini engellemeyi planladığını düşünüyorum…

Ancak bu hamle ve Hasan Hacar-Hasan Ayaroğlu, Ofoedu-Semih hamlelerinin tutmadığını gördük. İkinci yarıda geç hazırlıklara başlanıldığı için doğal olarak takım düştü.

İki dakikada arka arkaya gelen goller takımı geriye düşürmeyerek beraberlik ile maçı bitirmemiz teselli oldu.

Sonuç olarak ilerisi için umut veren bir takım…

Defansı geçen yıl olduğu,  gibi sos veren bir defansa Kayacan’ın sakarlığı, heyecanı eklenince iki puanı sahada bırakırsınız…

Rakibe gelince genç ve çok koşan bir takım izlenimi verdi