6 yıldır Süren ve ölçüldüğün de Kaliteli bulunan Eskişehir küçük Millet Meclisi

Neler yaşadı nasıl yürüdü. Her ay toplantı yapmak için yer aradı. Diğer illerde belediye meclis salonları verildi.Jale Nur Süllü hanımın da duyarlı davranışı   olmasa kimsenin derdi değil küçük meclis. Çünkü  herkese eşit uzaklıkta gerçek demokrasinin yaşandığı bir çalışma. Bu duruma rağmen Eskişehir’de 6 yıldır Toplantı yapmak için yerini zor bulan meclis.

 Her ay Kimler mi katılıyor?Sivil toplum örgütleri.6 yıldır EkMM yi Düzenli ve eksiksiz katılan örgütler. Örneğin son aylarda toplantımıza katılanlar  Sivrihisar Vakfı Başkanı Naci Şakar ve yönetim kurulu,.Örneğin Mihallıçcıklılar derneği Başkanı İsmail Can, Esgut, Ka-der, Anadolu Üniversitesi Nadir Suğur ve diğer öğretim üyeleri,Osman Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, Kırkalılar derneği Uğur Tepe,Kayı Boyu dernek başkanı Basri Köseler, Şeker iş Sendikası Cengiz Önder, Türk iş Nejat Kılıç, Disk Emeklisen ,Suat Başerer,Disk Fuat Kumaş,Esgörder Mete  Günay,Özürlü Kadınlar derneği Filiz Şide,İl başkanları Emek partisi,Hüseyin Öge Saadet Partisi,Fesih Bingöl. Liberal parti.Önder Artan. Bunun yanında her ay Olmasa da Gazeteci yazar Hüsnü Arslan  Mustafa Kantarcı,Halit Demet,Yerel basınımız Hiç yalnız bırakmadı EkMM yi,30 gönüllü katılımı  hep oldu.Şu an yazarken Bu listeyi Daha da uzatabilirim ama Bu yazdıklarım 6 yıldır var olanlar eksik yazdıysam şimdiden özür diliyorum.. Bu İnsanlar EkMM nerede olursa olsun kendilerini ev sahibi gördüler ve katıldılar.6 Yıldır verilen emeği hiç küçümsemediler katılım daha yüksek olması için yazdılar çizdiler caba sarf ettiler.EkMM nin bileşenleri Sivil toplum ,belediye başkanları Milletvekilleri idi.Sivil toplum her zaman yerini aldı ama heray boş sandalyeleri görüp üzüntülerini ifade ettiler. EkMM nin amacı ayda bir kere bir araya gelip iki gündemi konuşup fikir üretip rapor eder . Söz uçar yazı kalır der. Formatı ise karşılıklı kavga değil dinleyerek fikir üretmek saygı içinde. 6 yıldır kimse kavgayı başaramadı. Tüm farklı fikirler bir araya geldiler ötekisiz. Bu ay da Adaylar   tanıtımını gündeme aldık.Adaylar söz verdiler.Adaylarla ilgili yazımı yakında yazacağım..

 Ama  ezber bozan vekiller olsun istiyoruz. çünkü EkMM toplantılarına katılan birçok aday aramız da olmak için söz vermişlerdi .CHP Eski Milletvekili Murat Sönmez. Ve MHP Eski  Milletvekili Beytullah Asil bu sözü tutanlar arasında idiler..  

6yıldır Ötekisiz davetlerimiz sürüyor.Yine tüm il başkanlarına gerek sosyal medya gerekse, Telefon yoluyla ulaştık. Çünkü Eskişehir de tek parti yok. Daha önce yerel seçim de Eski vali Kadir çalışıcı Mhp den adaydı Bu çalışmanın değerinden söz ederken neden benim zamanımda yoktu demişti. Değerli yazarımız Mustafa Kantarcı da vefasızlıktan söz etmişti. Böyle güzel sözler de duyuyor EkMM.

Bu duruma rağmen Hala EkMM yi anlamak ta güçlük çekenler var. Ama EkMM yoluna devam edecek.. Çünkü Bu format ve bu çalışma olmak zorunda bu çalışmayı ötekileştirenler de elbet bir gün anlayacaklardır. Bazı çalışmaları geç de olsa anladıkları gibi.Saygılarımla.. EkMM Hamalı Sevim Şahin