Eskişehirspor yönetimi adaylığını açıklayan Mesut Hoşcan’a karşı yeni stratejiler geliştirmek için atağa kalkmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz açıklama yapacakmış. Şahbaz’ın bir otelde kulüp adına yapılan kabarık faturaların hesabını vermesi bekleniyor.
Öte yandan geldiği günden bu yana sessizliğini koruyan Teknik Direktör Ersun Yanal Salı günü bir haftada ikinci basın toplantısını gerçekleştirecek. Kamuoyu önüne çıkarak yapılacak bu açıklamalar spor camiasında tansiyonu düşürme hareketi olarak yorumlanıyor.
Takımın galip gelmesi ve kupada yoluna devam etmesi Eskişehirspor’da yaşanabilecek krizlerin sigortası niteliğinde.
Ayrıca Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal spor basınına çok kızgınmış.
 Kendisi yapılan yorumlar ve haberlere göre spor basınını Halilci ve Mesutçu şeklinde ayırdığı ve yapılan görüşmeleri de bu yönde yaptığı gelen bilgiler arasında. Kısacası Halil Ünal ve ekibi yeni hamlelerin peşinde. Dağınık bir yönetimin bazı şeyleri toparlaması zor olacak.
Ayrıca Haziran’da yapılacak bir kongre için şimdiden bazı konularda üsturupsuz çalışmak biraz ayıp oluyor. Bir de şu otel mevzusu. Niye şimdi patlak verdi? Bu belgeleri kim sızdırıyor? Ve neden şimdi sızdırıyor? Bana birisi bu sorunun cevabını versin. Yoksa bu köstebekler yakında ifşa olacak.
 
NOT: Bir kulüp kurumsallaşma yolunda ise kulübün yapacağı basın toplantıları ya da duyuruları kulüp aracılığı ile yapılır. Şahsi cep telefonları ile yapılırsa ciddiyet olmaz. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın bu konuda daha hassas olduğunu biliyorum. Salı günü yapacağı basın toplantısı mesajı kulüp aracılığı ile yapılmadı bilgisi olsun.