“CHP KONGRELERİNDE YUMRUKLAR KONUŞUYOR”

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Kongresi’nde yaşananları hatırlatan Yönter, “Bakın CHP'li belediyelerin haline. İstanbul'da Belediye Başkanı fiilen yok. Ankara'da sadece kuru gürültü. İzmir İl Kongresi'ni izlediniz. CHP'nin kongrelerinde sandalyeler konuşuyor. Bizim kongrelerimizde dava arkadaşlarımız konuşuyor. CHP'nin kongrelerinde yumruklar konuşuyor. CHP'nin kongrelerine demokrasi falan yok. İlkel bir tablo var” şeklinde konuştu.

“ZİLLET İTTİFAKI” NİTELENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasi söylemlerini hatırlatan Yönter, "Vallahi ben CHP'ye baktığım zaman demokrasi filan görmüyorum. Despotizm, diktatörlük görüyorum. Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunan siyasi bir organizasyon görüyorum. Bunların neresi demokrat? CHP'ye oy vermiş değerli vatandaşlarımız da bu gerçeği mutlaka teyit edeceklerdir. Demokrasi nedir? Kişi ya da kişilerin, kendilerini ilgilendiren ya da ilgilendirebilecek konulara doğrudan ya da dolaylı katılmaları. Teori böyle söylüyor. Kitap böyle söylüyor. Kitabın ortasından konuştuk şimdi. Tanıma bakalım. Bir de CHP'ye bakalım. Arkadaşlar bizim aramızda kongrede sandalye fırlatan filan var mı? Yok. Yumruklar filan havada mı? Yok. Bayılan ayılan var mı? O da yok. Sedyeyle dışarı çıkartılan var mı? O da yok. 'Hırsızlar dışarı çıksın' diye feryat eden var mı? O da yok. Bunların hepsi CHP'de var. Zillet ittifakında var. Bizde yok. Olmaz. Biz çiğ süt emmedik, karnımızın ağrısından da şikâyet etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİR’İN MAKUS TALİHİNE SON VERECEĞİZ”

Eskişehir’in uzun süredir CHPli belediye başkanı tarafından yönetildiğini söyleyen Yönter şu ifadeleri kullandı, “Sayın Yılmaz Büyükerşen 1999'dan bu tarafa Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Büyükerşen değerli bir akademisyen Allah selamet versin. Ama artık miadını doldurdu. Yapacağı bir şey kalmadı. Yılmaz Büyükerşen Hoca'yı biz kitaplarından, akademik hayatından ve siyasi çalışmalarından dolayı biliyoruz yaptığı işlerden de geçmişte taktir ediyoruz teşekkür ediyoruz. Fakat bu iş buraya kadar. Cumhur İttifakı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin makus talihine son vermeye kararlıyız. Eskişehir'i kazanmaya Eskişehir'e Cumhur İttifakı'nın mührünü vurmaya hazırız. Teşkilatımız 31 Mart 2024 tarihine heyecanla hevesle hazırlanıyor.” dedi.

“BÜYÜKERŞEN KALAN YILLARINI TORUN SEVEREK GEÇİRSİN”

Yılmaz seçim sonuçlarını değerlendirdi Yılmaz seçim sonuçlarını değerlendirdi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Cumhur İttifakı olarak alacaklarını vurgulayan Yönter, “Sayın Büyükerşen'in de bir durum muhasebesi yaparak kendisini gözden geçirerek bu iş buraya kadarmış diyerek ömrünün kalan yıllarını torun severek geçirmesi başlıca temennimiz ve dileğimiz. Cumhur İttifakı Eskişehir'de büyük bir zafere imza atacak. Biz kendi partimiz adına konuşuyoruz MHP buna hazır buna kararlı buna azimli. Eskişehir'in her tarafına nüfuz etmiş bir teşkilat yapımız var.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM